White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Grave DIgger released nieuwe video

Na het succes van het 20ste album die uit kwam op zijn 40ste jubileum. Heeft de Duiste heavy metal band Grave Digger daarna een vierde video uitgebracht. Deze is opgenomen van het album Fields Of Blood, ‘Barbarian’. De heftige riffs, goede drums en de herkenbare stem brengt ons terug naar vroeger, het jaar 1746. Zoals naar de veldslag van de Colluden in de Schotse Hooglanden. Hier zijn de Jacobites verslagen in een bloedige battle bij de Duke of Cumberland – de ‘Barbarian’.

Grave Digger over ‘Barbarian

BARBARIAN … the new Grave Digger single “Barbarian” from the album Fields of Blood is Teutonic steel in its purest form. No prisoners are taken here … You can feel how Cumberland pushes the “Highland Cleanings” and how whole villages are getting destroyed.  He violates the Highlander women and kills everything in his way. His indescribable Cruelty is unparalleled in the history of Scotland. “Barbarian” will become another band classic Chorus will be hammered in your head… ‘Cold blooded murderer, Killer of the Jacobites, Butcher of Culloden, Cumberland the BARBARIAN.’

Bekijk de lyric video van ‘Babarian’ hieronder:

Over Fields Of Blood

40 jaar bestaat de iconische Grave Digger al. 2020 is het jubileum jaar van de meest kenmerkelijke metal band van Duitsland. Ze hebben laatst het 20ste album uitgebracht, Fields Of Blood. Wat niet alleen een geweldig jubileum album is na de albums The Clans Will Rise Again en Tunes Of War. Ook is dit het laatste gedeelte van Grave Digger zijn Schotse Hooglanden trilogie. 

Fields Of Blood brengt ons door een emotionele reis van de Schotse geschiedenis met de  explosieve geluidslandschappen. De goede riff en epische chorus ontmoeten de bekende Great Highland Bagpipes. In de Hooglanden zijn strijden gevochten van Stirling, Bannockburn en Collude. Als luisteraar stap je in een achtbaan vol met emoties, zoals bijvoorbeeld verdriet maar ook overwinningen. Ook ga je helemaal mee in het verliezen en de overwinningen van de Schotse vechters. En dit dan allemaal in combinatie met unieke traditionele metal.

Na het uitbrengen van de drie vorige singles, komt Grave Digger nu ook met Fields Of Blood. Bekijk nu het geweldige metal nummer ‘Lions Of The Sea’ hier. De meedogenloze knaller ‘All For The Kingdom’ hier en ook het meeslepende metal ballad ‘Thousand Tears’ die samen is gemaakt met Noora van Battle Beast  hier.

Grave Digger online

Website
Facebook
Instagram
Twitter
Napalm records

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén