White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Heavy Feather – Mountain Of Sugar

In 2019 kwam de Zweedse band Heavy Feather met hun album Debris & Rubble. Dat album gaf dit viertal een mooi podium. Echter, doordat 2020 anders liep dan gepland, gold ook voor Heavy Feather dat de tijd goed besteed moest worden. Daarom is Heavy Feather nu al terug met Mountain Of Sugar. Die plaat verschijnt via The Sign Records.

Heavy Feather

De band is een viertal waar Lisa Lystam aan het front staat. Met haar vocalen weet zij de luisteraar mee terug de tijd in te nemen. Dat komt ook doordat Heavy Feather zich laat inspireren door de grote rock van weleer. Denk daarbij aan de tijdsgeest van Cream en andere jaren ’70 grootheden.

Mountain Of Sugar

Deze nieuwe plaat van Heavy Feather, welke dus hun tweede is, telt elf tracks. Ondanks dat de psychedelische rock haar sporen meer dan nalaat in de sound, staan er geen tracks van bijzondere lengte op. ‘Lovely Lovely Lovely’ is met een paar secondes meer dan vier minuten de langste track op Mountain Of Sugar.

Opener ’30 Days’ laat direct horen dat Heavy Feather de luisteraar wederom mee terug in de tijd neemt. Misschien kan de band daar het best worden omschreven als een bluesrock middenweg tussen Cream, Avatarium en Rival Sons. Avatarium staat in dat lijstje omdat de vocalen van Lisa Lystam daar sterk aan doen denken. Hier is namelijk een dame te horen die zowel krachtig kan rocken als gevoelig uit de hoek kan komen.

Echter, de muziek wordt niet alleen door haar kunde groots gemaakt. Wie de gitaarpartijen in ‘Come We Can Go’ hoort, zal geneigd zijn om de luchtgitaar erbij te pakken. Andersom laat de band in ‘Let Is Shine’ horen ook de rustige kant van de rock perfect uit te kunnen rollen. ‘Sometimes I Feel’ opent daarbij alsof Eric Clapton de studio binnen is gestapt. Dan blijkt dat de mannen ook kunnen zingen in deze band.

In het kader van sterke rock met een mooie vintage omlijsting scoort Heavy Feather wederom heel hoog. Op Mountain Of Sugar laat Heavy Feather wederom horen dat men perfect in staat is om die tijdsgeest de huiskamer in te knallen.

Tracklist Mountain Of Sugar

 1. 30 Days 3:36
 2. Bright in My Mind 3:22
 3. Love Will Come Easy 4:01
 4. Mountain of Sugar 2:20
 5. Too Many Times 2:42
 6. Let It Shine 2:47
 7. Come We Can Go 3:38
 8. Sometimes I Feel 3:52
 9. Lovely Lovely Lovely 4:06
 10. Rubble 3:09
 11. Asking in Need 3:34

Heavy Feather online

Facebook
Instagram
Bandcamp

The Sign Records online

Website
Bandcamp
Facebook0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén