White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Howling Giant – Glass Future

Leestijd: 2 minuten

Er zijn van die bands die weten zich op een bijzondere manier in de kijker te spelen, zonder dat geheel bewust te doen. Zoiets geldt ook voor Howling Giant, een Amerikaanse band die weet wat rocken is. Zij speelden onder meer een track op Dirt (Redux), wat een tribute was voor een van de spraakmakendste albums van Alice In Chains. Waar Howling Giant daar ‘Rooster’ met verve speelde, komt de band nu met Glass Future. Evenals dat tribute album verschijnt hun nieuwe langspeler via Magnetic Eye Records.

Howling Giant

‘Rooster’ was niet de enige bijdrage van Howling Giant aan tribute-albums. Het gezelschap heeft op die manier ook al aandacht weten te trekken met hun covers van Pink Floyd, Black Sabbath en AC/DC. Voor die laatste kregen zij gezelschap van Udo Dirkschneider die met hen ‘Shoot To Thrill’ uitvoerde voor een digitale sampler van het genoemde label.

Langspelers zijn tot op heden niet echt het ding geweest van deze in 2014 opgerichte band. Voor Glass Future had Howling Giant maar één langspeler uitgebracht. Dat was The Space Between Worlds, welke in 2019 het licht zag. Daarentegen heeft het kwartet het befaamde Nashville al wel vier EP’s op de markt gebracht.

Glass Future

Dat deze band kan rocken, is dus al wel duidelijk en dat schepte natuurlijk ook verwachtingen voor dit album. In tien nummers, waarvan opener ‘Hourglass’ slechts een tijdrovende intro is op het album, laat Howling Giant horen dat zij op een zeer melodieuze manier weten te rocken, waarbij ook de rol van de toetsenist niet onderschat moet worden. Hierdoor heeft het instrumentale ‘First Blood Of Melchor’ bij sommige riffs het idee dat het vroegere werk van Ghost wordt aangehaald, terwijl ‘Hawk In A Hurricane’ juist enorm aanhaakt bij ASG.

Die landgenoten van Howling Giant lijken op Glass Future met hoge regelmaat van nut als referentie. ‘Siren Song’ en ‘Glass Future’ hadden zomaar uit het oeuvre van die band kunnen komen, al zijn hier bij Howling Giant nog wel toetsen aanwezig die echt wel een belangrijke rol spelen. Daardoor krijgt de psyschedelische rock ergens naast de stoner en metal ook nog een vleugje Deep Purple met zich mee.

Glass Future is zo’n plaat waar de muziekliefhebber van begin tot het eind voor op het puntje van zijn stoel kan zitten, want Howling Giant schotelt hier echt iets voor. Naast liefhebbers van de genoemde bands zullen ook fans van Audrey Horne en Tool hier erg content mee zijn. Een langspeler die nog lang zal doorklinken.

Howling_Giant_000_album_cover_Glass_Future

Tracklist Glass Future

1. Hourglass
2. Siren Song
3. Aluminium Crown
4. Hawk In a Hurricane
5. First Blood of Melchor
6. Glass Future
7. Tempest, and the Liar’s Gateway
8. Sunken City
9. Juggernaut
10. There’s Time Now

Howling Giant online

Bandcamp
X / Twitter
Facebook
Instagram

MAGNETIC EYE RECORDS ONLINE

Facebook
Bandcamp

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén