White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Johnny The Boy – You

Leestijd: 2 minuten

Eigenlijk is het niet gek als men Johnny The Boy nog niet kent, maar hoe anders is dat voor Crippled Black Phoenix. Dat is inderdaad een andere band, maar die band kan niet losgezien worden van Johnny The Boy. En die laatst genoemde, Johnny The Boy dus, komt via Season Of Mist met de langspeler You.

Johnny The Boy

Crippled Black Phoenix is de oorsprong van Johnny The Boy. Justin Greaves en Belinda Kordic maken nog deel uit van die band. Het derde lid van Johnny The Boy, Matt Crawford, deed dat, maar is live nog steeds als bassist bij die band betrokken. Zij vormen met hun drieën Johnny The Boy, om totaal andere muzikale gedachtes te kunnen uiten.

You

Op You staan acht tracks van Johnny The Boy. Het is typisch zo’n plaat die de luisteraar heen en weer slingert tussen genres. Black metal, doom, heavy metal en zelfs de rock en grunge lijken van invloed op dit gezelschap, waardoor de muziek zo breed is, dat het een enorm enerverende reis is. Daarop weet de band tussen al het metal gewend ook sferische nummers te presenteren, zoals het trippy ‘Without You’. Dan is ineens een hele andere kant van Kordic te horen. Ergens doet het dan ook nog denken aan Inter Arma.

‘Die Already’, waarmee You opent, zet gelijk te toon. Nadat een sample de band heeft weggezet, knalt de groep erin, danst energiek de oren in en krijst er flink op los. Daar tussen verwerkt men melodieuze black metal partijen en omarmt men ook de laagtes van de sludge. ‘Endlessly Senseless’ is daar ook een goed voorbeeld van.

Als men de acht tracks op You heeft geluisterd, zal men nog steeds niet weten wat Johnny The Boy nu precies bedoelt. Toch kan gesteld worden dat het een muzikale uitdagende reis is die de luisteraar toch wel vasthoudt.

Johnny The Boy - You

Tracklist You

1. Die Already (05:12)
2. Grime (04:10)
3. He Moves (04:44)
4. Endlessly Senseless (06:13)
5. Crossings (08:05)
6. Druh (02:52)
7. Wired (02:47)
8. Without You (07:16)

Johnny The Boy online

Instagram
Facebook

SEASON OF MIST ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén