White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Jon Roniger & The Good For Nothin’ Band – Live At 6010

Er zijn bands die ten tijden van de coronapandemie op hun luie gaat zijn gaan zitten en zijn gaan afwachten. Jon Roniger wilde duidelijk niet bij die groep horen. Hij nodigde muzikanten uit en kwam tot een veelvoud aan nieuwe tracks. Die zijn afgelopen jaar uitgebracht op twee platen. Eén is een studioplaat, de ander is live opgenomen. Live At 6010 is die plaat waar Jon Roniger & The Good For Nothin’ Band alles live op speelden.

Live At 6010

Net als op de studioplaat Let’s Get Lost staan er op Live At 6010 een elftal aan tracks. Allen zijn opgenomen op 17 april van 2021. Naast Jon Roniger bestaat het gezelschap uit een drummer, bassist en twee blazers. Die laatste zorgen direct ook veel schwung. ‘Make It Feel Good’ en opener ‘Little By Little’ zijn daar goede voorbeelden van.

Muzikaal laat Jon Roniger horen dat de sferen van New Orleans, waar de plaat si opgenomen, klinken alsof men die stad nooit in lockdown heeft geplaatst. ‘Love In The Time Of Corona’ doet zelfs vermoeden dat New Orleans nog steeds dampende liefdesscènes kent die gepaard gaan met bruisend feestgedrag. Misschien zit daarvoor de muziek ook te veel in de genen van deze muzikanten, waardoor het niet als een depressief geheel gaat klinken.

Naast het feit dat het goed is dat Jon Roniger met deze groep muzikanten niet stil is gaan zitten, is Live At 6010 ook het bewijs dat muziek live spelen energie heeft. Zodoende is het een heerlijke liveplaat ondanks dat er niet live gespeeld kon worden.

Jon Roniger - Live At 6010

Jon Roniger online

Website met band
Website
Facebook

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén