White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Legion Of The Damned – The Poison Chalice

Leestijd: 3 minuten

Als het om metal uit Nederland gaat, is Legion Of The Damned al jaren een belangrijke troef. Operend vanuit het Limburgse grensgebied hebben deze heren al menig snoeiharde plaat de wereld in geslingerd. Nu is het tijd voor nieuw werk. The Poison Chalice is dat nieuwe album van Legion Of The Damned, welke net als de recente voorgangers via Napalm Records uitkomt.  

Legion Of The Damned

Ooit ontstaan vanuit Occult geldt dat Legion Of The Damned alweer bijna twintig jaar op de wereld is. Onder aanvoering van brulboei Maurice Swinkels heeft de band een furieuze mix van thrash en death hun belangrijkste troef gemaakt. Naast Swinkels zitten ook drummer Erik Fleuren en bassist Harold Gielen al sinds mensenheugenis zo’n beetje in de groep.

Soulburn’s Twan van Geel en sinds kort Disquiet’s Fabian Verweij vormen het gitaarduo. Voor hen is het dus zaak om met net zulke moordend sterke riffs te komen als op bijvoorbeeld Ravenous Plague en het in 2019 verschenen Slaves Of The Shadow Realm. Die laatste is ook de meest recente langspeler van Legion Of The Damned.

The Poison Chalice

Op The Poison Chalice schotelt Legion Of The Damned de luisteraar tien nieuwe tracks voor. Samen zijn die goed voor een ruime drie kwartier aan muziek. ‘Behold The Beyond’ is met zijn speelduur richting de zeven minuten de langste, waar daar tegenover staat dat erg korte tracks niet op deze release staan. Er staan immers geen tracks van onder de vier minuten op.

Nadat ‘Saints In Torment’ de plaat met wat rustige tonen heeft geopend, knalt in dat zelfde nummer Legion Of The Damned het gas nog vol open. Duidelijk is dat zij niet gekomen zijn om het rustig aan te doen. De kenmerkende zang van Swinkels zweept de boel flink op, waarbij de muziek lekker strak van aard is. Met ‘Contamination’, welke overigens net als de opener exact vier minuten en twintig secondes duurt, wordt duidelijk dat The Poison Chalice Legion Of The Damned in bloedvorm getroffen wordt.

Furieus van aard

‘Savage Intent’ is een goed voorbeeld van hoe opzwepend en melodieus tegelijk Legion Of The Damned kan zijn. Het strakke drumwerk van Fleuren legt een basis voor een sound waarbij liefhebbers van God Dethroned en At The Gates ook makkelijk kunnen inhaken. Die melodieuze kant wordt bijvoorbeeld ook in ‘Chimes Of Flagellation’ sterk in de picture gezet. Het furieuze drumwerk in combinatie met die gierende, afwisselende solo doet ergens muzikaal ook nog lijken te hinten naar Slayer. En dat is natuurlijk nooit erg.

Vier jaar na Slaves Of The Shadow Realm heft Legion Of The Damned met The Poison Chalice een nieuw bruut meesterwerkje, een plaat waar Nederland en de wijde omgeving trots op mag zijn. De metalhead is dus gewaarschuwd, want deze plaat mag niet missen in de collectie.

Legion Of The Damned - The Poison Chalice

Tracklist The Poison Chalice

1. Saints in Torment
2. Contamination
3. Progressive Destructor
4. Skulls Adorn the Traitor’s Gate
5. Behold the Beyond
6. Retaliation
7. Savage Intent
8. Chimes of Flagellation
9. Beheading of the Godhead
10. The Poison Chalice

Legion Of The Damned online

Facebook
Instagram
Twitter
Website

NAPALM RECORDS ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén