White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Moonreich – Amer

Leestijd: 2 minuten

Het was 2018 toen de Franse black metal band Moonreich met Fugue kwam. Die plaat is, als toch wel een uitzondering, grijsgedraaid in de auto van de ondergetekende. De EP die daarop volgde, gaf een mooi vervolg, maar nu is er dan echt een nieuwe langspeler. Moonreich heeft eveneens via Les Acteurs De L’Ombre Productions met Amer een nieuwe langspeler uit.

Moonreich

Er zijn bronnen die zeggen dat Moonreich ten tijde van deze plaat geen drummer had noch dat er een is gerekruteerd om dit voor de opnames te doen. Uit eerste hand is echter bevestigd dat de opnames als viertal gedaan zijn. Naast gitarist/vocalist Arthur en bassist Guillaume zijn ook Jordan Farain-Rochette en gitarist Thomas Menudier van de partij.

Amer

Of de plaat een stille ode is aan de Nederlandse energiecentrale nabij Raamsdonkveer is onbekend, maar feit is wel dat hier vijf nieuwe tracks van Moonreich op de plank liggen. Daarvan is ‘Were We Sink’ met iets meer dan vijf minuten de kortste, terwijl afsluiter ‘The Cave Of Superstition’ meer dan dertien minuten duurt.

Voor wie Moonreich niet kent, moet weten dat dit een Franse band is die dus ergens tussen de black metal en de post-black metal in laveert. Dat blijkt ook duidelijk in afsluiter ‘The Cave Of Superstition’, waar ook de fans van Regarde Les Hommes Tomber en Der Weg Einer Freiheit blij van zullen worden. De snerpende melodieën blijven nog lang in het hoofd doorzingen. Heel anders is dat in opener ‘The Swine Of Ecstacy’. Nadat de kermis voorbij is, barst de black metal namelijk los. Deze aanpak zal velen goed stemmen. Tenminste, als zij dit genre hoog hebben zitten.

Wie van de black metal en zijn vernieuwingen houdt, zit bij Moonreich goed gebakken. Deze Fransen weten wat het is om zowel de puristen als de vernieuwers te laten glimlachen. Amer is wederom een hele sterke plaat van Moonreich.

Moonreich - Amer

Tracklist Amer

1.Of Swine and Ecstasy
2.Amer
3.Where We Sink
4.Astral Jaws
5.The Cave of Superstition

Moonreich online

Facebook 
YouTube 
Instagram 
Bandcamp

LES ACTEURS DE L’OMBRE PRODUCTIONS ONLINE

Website 
Webshop 
Facebook
YouTube 
Bandcamp

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén