White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Less Win – Given Light

De Deense post-punk band Less Win heeft zijn derde album Given Light via platenlabel The Big Oil Company uitgebracht. Na hun lange promotour van hun vorige album Trust, namen ze een tijdje rust. Vervolgens kwamen ze een paar maanden later weer bij elkaar om met een explosie van energie en creativiteit aan hun volgende album te werken. Zo hadden ze het idee om als individuele song-writers aan de slag te gaan. Ieder schreef zijn eigen stukken. Het was een vermoeide en harde strijd, maar zo wisten ze toch tot een spectaculair resultaat te komen.

Een week voor hun album-release had Less Win een muziekvideo ‘Passion’s Puppet’ uitgebracht, die kan je hier bekijken:

Drummer over de plaat

Given Light is een album dat snel geschreven is. Drummer Matthew Moller zegt daarom: “We gave no thought to our earlier material, to our friends in other bands or to the record label. Material was to be written quickly; all preconceived material was to be disallowed. Criticism and editing of material during the writing process was to be swift and decisive,” Als er enige twijfels ontstonden over het materiaal, werd het gelijk verwijderd en begonnen ze opnieuw.

Het album begint met een donker maar toch energiek nummer ‘Tunnel’, waarin vooral de drums de hoofdrol spelen. De volgende track, ‘The Hanging’,  geeft door de melodieuze gitaarritmes een lichte sfeer aan het album. Opvallend is dat saxofoon- en snaarsecties veel minder voorkomen dan op hun vorige album, waarschijnlijk omdat ze alles in een raptempo wilde produceren. Nummers zoals ‘Man Of My Time’ en ‘Putting In The Hours’ volgen elkaar goed op. Daar waar het ene nummer met drums eindigt, begint het volgende nummer gelijk met zang.

Een van de laatste tracks op het album, ‘History Of Hope’ , is in tegenstelling tot andere nummers veel rustiger. Er wordt hierin veel meer saxofoon gespeeld. Hierdoor krijgt de muziek een net wat meer mysterieuze sfeer.

Er zitten veel verschillende gitaar ritmes in en vocaal gezien kan je echt horen dat het een post-punk album is. Elk nummer begint met een spectaculair gitaar- en drumstuk, kortom Given Light is een heerlijk album om naar te luisteren.

Tracklist:

1. Tunnel
2. The Hanging
3. I’ve Been Convinced
4. Truth, Like Roses
5. Root & Branch
6. History Of Hope
7. Man Of My Time
8. Passion’s Puppet
9. Putting In The Hours
10. The Wild Desires

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén