White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Lord – Undercovers Vol.1

Leestijd: 3 minuten

De Australische rockers van Lord, welke niet verward moeten worden met Amerikaanse sludge metal band met de gelijke naam, gooien het voor de nieuwe release over een andere boeg. De band komt namelijk met een plaat vol covers. Via Dominus Records komt Lord met Undercovers Vol.1.

Lord

De Australische band Lord is ontstaan in het eerste decennium van deze eeuw. Dat gebeurde na het uiteenvallen van Dungeon. Inmiddels heeft Lord al zes langspelers en een tal van andere releases uit. De meest recente langspeler is Fallen Idols. Dat album verscheen in 2019.

Undercover Vol.1

Deze nieuwe release van Lord is zowel een uitgave die digitaal als op cd verschijnt. De band zorgt wel voor veel materiaal om naar te luisteren, want er staan drieëntwintig tracks op deze release. De cd is wel gelimiteerd, zowel qua tracks als qua exemplaren. Geen drieëntwintig tracks daar, maar nog genoeg moois om van te genieten.

Het siert Lord dat er niet alleen veilig voor tracks dicht bij hun eigen heavy metal te kiezen. Dat wordt gelijk duidelijk in de openingstrack van de schijf. Lord komt daar namelijk met hun versie van Savage Gardens ‘To The Moon And Back’. Dat is gelijk een lekkere track, maar ook één die laat horen dat Lord ook de rock in de vingers heeft. De metal vlamt daarna in Iron Maidens ‘Judas Be My Guide’. Deze tracks van Fear Of The Dark is echt niet de enige track die de metal hoog in het vaandel heeft. ‘Of Sins And Shadows’, origineel van Symphony X, ‘Someone’s Crying’ van Helloween en ‘Reckless’ van Judas Priest onderstrepen dat onder andere ook.

Live

Een groot deel van deze covers op Undercovers Vol.1 zijn in de studio opgenomen. Dat geldt echter niet voor een tweetal tracks. ‘Creeping Death’, van Metallica, en Helloweens ‘I Want Out’ laten horen dat covers ook live aanslaan. Andere verrassingen zitten hem in de keuze. Eén van de grootste artiestes van Australië, en dan niet qua lengte, wordt namelijk ook aangehaald. Lord durft namelijk Kylie Minogues ‘On A Night Like This’ ook op te nemen op deze schijf. Dan blijkt dat die hit van de kleine dame zelfs in een rockende versie goed overeind blijft.

De laatste twee tracks op deze uitgave zijn niet van Lord. Die twee nummers zijn van Blackened Angel. Dat is een zij-project van Lord Tim. Op die manier komen ook ‘Madhouse’ en ‘Night People’ op de schijf. De welbekende tracks van respectievelijk Anthrax en Dio  passen echter prima in deze setting.

Er zijn stemmen die zeggen dat covers beter niet gespeeld kunnen worden. Lord laat echter horen dat het ook leuk kan zijn om een grote variëteit aan tracks op deze manier de revue te horen passeren. Lord heeft met Undercovers Vol.1 een plaat die al doet verlangen naar het tweede deel.

Lord - Undercovers Vol.1

Tracklist Undercovers Vol.1

1. To the Moon and Back (Savage Garden cover)
2. Judas be my Guide (Iron Maiden cover)
3. Send Me an Angel (Real Life cover)
4. Of Sins and Shadows (Symphony X cover)
5. Message in a Bottle (The Police cover)
6. Shattered (Pantera cover)
7. Playing to Win (Little River Band, John Farnham cover)
8. Someone’s Crying (Helloween cover)
9. Hard to Live (Harem Scarem cover)
10. Creeping Death (LIVE) (Metallica cover)
11. (I Just) Died in Your Arms (Cutting Crew cover)
12. Reckless (Judas Priest cover)
13. Silent Jealousy (X Japan cover) 
14. I Want Out (LIVE) (Helloween cover)
15. The Sun Always Shines on TV (A-ha cover)
16. The Whisper (Queensryche cover) 
17. Touch the Fire (Icehouse cover)
18. Wild Child (LIVE) (W.A.S.P. cover)
19. Break the Ice (John Farnham cover)
20. Runaway (Bon Jovi cover)
21. On a Night Like This (Kylie Minogue cover)
22. Madhouse by Blackened Angel (Anthrax cover)
23. Night People by Blackened Angel (Dio cover)

Lord online

Bandcamp
Website
Facebook
Twitter

Dominus Records

Website

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén