White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

¡Pendejo! – Toma

Wie alleen de naam al ziet, weet dat er een link moet zijn met het Spaanstalige. Het omgekeerde uitroepteken voor de naam hint daar duidelijk op. Dan weet men ook gelijk hoe de naam uitgesproken moet worden. Via Chancho Records komt Toma van ¡Pendejo! uit.

¡Pendejo!

Er staat dat ¡Pendejo! rockt met de invloeden van onder andere de stoner. Toch is dat niet het belangrijkste om te weten van deze band. De in het Spaans zingende Nederlandse rockers hebben iets waarmee ze zich echt onderscheiden: blazers. Men moet zich bij ¡Pendejo! voorbereiden op trompetten en trombones.

Toma

De nieuwe release van ¡Pendejo! telt acht tracks. Daarvan is de helft werk vanuit de studio en de andere helft eert wat op de bühne gebeurt. Live dus. Of en vivo zoals dat in het Spaans heet. ¡Pendejo! houdt er ook van om tracks geheel op hun eigen wijze te herinterpreteren.

‘Wratchild’ is de opener van Toma. Wie nu gelijk denkt dat dit het nummer van Iron Maiden betreft, komt niet bedrogen uit. Toch geeft ¡Pendejo! er door hun benadering een hele andere draai aan. De track blijft onverminderd ‘Wratchild’ maar is door de blazers en de zang toch ook echt ¡Pendejo!.

Dat is ook wat geldt voor ‘El Mago’. Die titel zal niet direct iets zeggen, maar ‘The Wizard’ wel. ¡Pendejo! eert hier namelijk Black Sabbath en dan blijkt dat Tony Iommi best plaats kan maken voor een stel blazers, want die kunnen de lead duidelijk oppakken. En getuige ‘El Mayo’ had Ozzy dit ook in het Spaans kunnen aanvliegen, want het past er bij.

Live

De leek zal een flink aantal nummers denken dat ¡Pendejo! een vrolijke noot uit het Spaanse achterland is. De livetracks bevatten nog wat woorden die verraden dat ze het Nederlands gewoon machtig zijn, althans op z’n minst één iemand. ‘Bulla’ schakelt daarna wel weer snel over naar het Spaans. De livetracks onderstrepen wel de energie die deze band in zich heeft. Dit moet op de bühne wel een feest zijn.

Toma van ¡Pendejo! is met recht een release die deze band viert. De acht nummers laten horen dat deze Spaanstalige rockers uit Nederland zowel vanuit de studio en vanaf het podium weten hoe ze de muziekliefhebber in beweging moeten krijgen. Zowel leuk als verrassend.  

Pendejo - Toma

¡Pendejo! online

Bandcamp
Website
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén