White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Schizophrenia – Chants From The Abyss EP

Leestijd: 2 minuten

Het was een van de platen voordat Sepultura echt doorbrak bij het grote publiek. ‘Escape To The Void’ en het instrumentale ‘Inquisition Symphony’ kunnen door velen gedroomd worden. Niet gek dat dat album ook inspiratie vormt voor andere bands. Tenminste, het zo zou gesteld kunnen worden bij het Belgische Schizophrenia, welke nu met Chants Of The Abyss komt.

Schizophrenia, de band

De vier heren uit het Antwerpse hebben de afgelopen jaren flink aan de weg getimmerd. Daarom geldt in deze contreien ook dat dít de band is die Schizophrenia heet en niet verward wordt menig de andere bands wereldwijd die zo heten of geheten hebben. Deze Belgen hebben dat puur aan zichzelf te danken, want hun energieke liveshows zijn een must voor de liefhebber van de thrash metal. Dat daarbij de invloeden van de death ook niet geschuwd worden, zorgt ervoor dat het publiek breed is.

Afgelopen jaar kwam Schizophrenia met Recollections Of The Insane. Dat was na al die jaren dan eindelijk hun debuutplaat, als het om langspelers gaat dan. In 2019 had het kwartet ook al een EP uitgebracht, waarop ook met ‘Schizophrenia’ hun lijflied te vinden was en welke hen een nog groter publiek bood.

Chants Of The Abyss EP

Inmiddels is men exact een jaar verder en komt Schizophrenia dus met de EP Chants Of The Abyss. Deze release telt zes nummers, waarvan er geen één van de hand van deze Belgen zelf is. Dit vurige thrash gezelschap heeft namelijk een zestal covers voor de metalhead in petto.

Schizophrenia opent deze release met ‘Necrophiliac’. Daarmee toont de band direct dat het niet alleen gaat voor de kaskrakers van de bands die gecoverd worden. Deze track van het door Slayer in 1986 uitgebracht Hell Awaits zal namelijk alleen bij de echte fans direct voor enthousiasme zorgen. Echter, middels deze cover zal Schizophrenia er indirect ook voor zorgen dat Hell Awaits nog eens opgezocht gaat worden.

Morbid Angel, Judas Priest en meer

De selectie aan bands welke voorbij komen, zorgt ook voor genot bij de metalhead. Een knallende versie van ‘Maze Of Torment’ van Morbid Angel en het flink aangezette ‘Metal Meltdown’ van Judas Priest zorgen dat de aandacht niet verloren gaat. De keuze voor Misfits (‘Bullet’) en GBH (‘Race Against Time’) zorgen ervoor dat ook de punk niet vergeten wordt, terwijl middels ‘Strike Of The Beast’ van Exodus de thrash op een voetstuk wordt gezet.

Dat Schizophrenia het heilige vuur van de thrash flink brandend heeft, was al duidelijk, maar met Chants Of The Abyss laat de band ook nog eens grootheden van weleer herleven. Deze Belgen weten de metalhead duidelijk in ta pakken.

Schizophrenia - Chants From The Abyss EP

Tracklist Chants From The Abyss EP

1. Necrophiliac (Slayer cover)
2. Maze Of Torment (Morbid Angel cover)
3. Metal Meltdown (Judas Priest cover)
4. Bullet (Misfits cover)
5. Strike Of The Beast (Exodus cover)
6. Race Against Time (GBH cover)

SCHIZOPHRENIA ONLINE

Facebook
Bandcamp

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén