White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Siege Of Power – This Is Tomorrow

Leestijd: 2 minuten

Als alle namen opgesomd worden, dan zal de liefhebber van death metal gelijk zijn oren spitsen. Chris Reifert, Paul Baayens, Theo van Eekelen en Bob Baghus; dat is inderdaad een mooi rijtje. Samen vormen zij Siege Of Power en die band komt via Metal Blade met This Is Tomorrow.

Siege Of Power

Deze band is dus de som der delen van leden en ex-leden van vooraanstaande bands als Death, Autopsy, Houwitser, Hail Of Bullets, Asphyx, Thanatos, Soulburn en zo kan nog wel even doorgegaan worden. Sinds 2017 is men onder deze naam actief en in 2018 kwam het kwartet met Warning Blast. Die plaat krijgt nu dus een opvolger.

This Is Tomorrow

In elf tracks laat Siege Of Power op This Is Tomorrow horen waarom zij weten hoe de death metal in elkaar moet steken. Het genre wordt met trots getoond, waarbij de bulk aan ervaring in de band natuurlijk alleen maar positief op doorwerkt. Deze leden weten namelijk stuk voor stuk hoe ze dit genre goed weg moeten zetten.

Natuurlijk, death metal is hard, meedogenloos hard en vaak ook nog furieus en snel. Daarvan zijn genoeg tracks aan te halen op deze plaat die daaraan voldoen. Siege Of Power onderscheidt zich echter middels de tracks als ‘Ghosts Of Humanity’ en ‘As The World Cumbles’. Beide nummers laten op een geheel verschillende manier horen dat deze heren ook de rust en melodie leidend kan laten zijn, zonder dat de vlag van de death metal minder fanatiek gaat wapperen. De vocalen van Reifert, die in deze band alleen zingt, zijn daar een belangrijke troef. Hij knalt er net zo makkelijk een furieuze track als ‘Force Fed Feed’ of ‘Oblivion’ uit naast de hiervoor aangehaalde nummers.

Het kwartet van Siege Of Power laat op This Is Tomorrow horen waarom zij allen in zulke toonaangevende death metal bands spelen of hebben gespeeld. Het genre wordt hier in de breedte benut om dat te onderstrepen. Top death metal album.

Siege Of Power - This Is Tomorrow

Tracklist This Is Tomorrow

 1. Force Fed Fear 3:05
 2. Sinister Christians 3:41
 3. Scavengers 2:48
 4. Zero Containment 2:32
 5. Ghosts of Humanity 3:35
 6. As the World Crumbles 4:39
 7. Oblivion 3:22
 8. Deeper Wounds 6:00
 9. The Devil’s Grasp 2:47
 10. No Salvation 3:43
 11. This Is Tomorrow 4:33

Siege Of Power online

Bandcamp
Facebook
Instagram

METAL BLADE ONLINE

WEBSITE 
STORE

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén