White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Steve Hackett – The Circus And The Nightwhale

Leestijd: 2 minuten

Ondanks dat hij al veel meer platen solo heeft gemaakt, zal Steve Hackett voor altijd verbonden blijven aan zijn jaren in Genesis. Dat hem dat geen windeieren legt, bleek afgelopen jaar nog met de machtige liverelease Foxtrot At Fifty + Hackett Hightlight: Live In Brighton. Waarschijnlijk zitten de fans nog volop van die release te genieten, maar Steve Hackett heeft met The Circus And The Nightwhale ook alweer een nieuwe studioplaat. Die verschijnt via InsideOut Music.

Steve Hackett

Zoals gezegd, wordt hij nog steeds geassocieerd met zijn jaren in Genesis. Hackett was de gitarist van 1971 tot deze er in 1977 uitstapte. Al tijdens zijn periode in Genesis bracht hij ook solo muziek uit. Voyage Of The Acolyte verscheen namelijk al in 1975. Toen hij uit Genesis was, kon hij er helemaal voor gaan. Daardoor komt hij met The Circus And The Nightwhale op het bijzondere aantal van dertig studioplaten.

The Circus And The Nightwhale

De nieuwe plaat van Steve Hackett is een conceptalbum van dertien nummers. Enkele tracks zijn dan ook kort van aard, passend in het geheel en ondersteunend daaraan. ‘Ghost Moon And Living Love’ is met net geen zeven minuten de langste track van Steve Hackett op The Circus And The Nightwhale. Daar opent hij overigens op een manier waarmee hij de luisteraar de rustieke sferen van Kerst wil meegeven. Als de drums de aanzet doen, is het ineens toch de progrock dat de klok slaat. ‘Circo Inferno’ laat horen dat daarbij ook echt wel Oosterse sferen bij aanwezig kunnen zijn.

Op The Circus And The Nightwhale laat Steve Hackett veel gebeuren. Hij weet op die manier de luisteraar te betoveren en te bespelen. Het is dan ook niet gek dat gierende gitaarsolo’s, gelickte toetspartijen en zelfs vurige saxofoons kunnen schitteren. ‘Taking You Down’ en ‘Get Me Out’ zijn daar ook goede voorbeelden van.

De echte kracht van The Circus And The Nightwhale heeft Steve Hackett hem zitten in het geheel. Deze release is een beleving waarbij, als bij een grootse rockshow, ook vele verrassende wendingen plaatsvinden om de boel keer op keer naar een hoger plan te tillen. Daar is deze Brit natuurlijk meester in.

Steve Hackett - The Circus And The Nightwhale

Tracklist The Circus And The Nightwhale

1. People Of The Smoke
2. These Passing Clouds
3. Taking You Down
4. Found And Lost
5. Enter The Ring
6. Get Me Out!
7. Ghost Moon and Living Love
8. Circo Inferno
9. Breakout
10. All At Sea
11. Into The Nightwhale
12. Wherever You Are
13. White Dove

STEVE HACKETT ONLINE

Website
Facebook

INSIDEOUT MUSIC ONLINE

Website
Facebook
Instagram
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén