White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Temple Renegade – The All Is None

Leestijd: 2 minuten

De Haagse rockband Temple Renegade heeft in november op een mooie vrijdagavond zijn eerste langspeler aan het publiek gepresenteerd tijdens een showcase in het café van Het Paard. Waar de ondergetekende toen zelf in het voorprogramma speelde, kwam de release via een omweg ook op de redactie terecht. The All Is None is een productie die geheel voortkomt uit eigen inzet.

De muziek van dit viertal laat vele invloeden vanuit diverse uithoeken van de muziek om haar inwerken. Dat resulteert in een mooie blend waarin de progressieve rock en metal om elkaar heen dansen. Opener ‘Enter Illusion’ laat dat in net geen vijf minuten goed horen. De invloeden van de metal zijn duidelijk, maar het geheel blijft toegankelijk ondanks dat sommige muzikanten het toch wagen om er heftige partijen doorheen te spelen. Dat het toegankelijk blijft voor een breed rockpubliek is ook te danken aan de fijne vocalen van Sven Mundorf. In ‘The Silent Hand’ blijkt ook de mix hier ook een belangrijke rol in te spelen. Doordat de drums niet te hard in de mix liggen, komt het niet al te heavy over, terwijl het live wel degelijk ook het metalpubliek zal inpakken. De instrumentale outro van dat nummer heeft hierdoor ook iets weg van het ter zielen gegane Diablo BLVD.

Als men echt stevig wilt headbangen, dan is ‘Somewhere The Vulture’ een aanrader. Op bepaalde momenten, waaronder de opening, lijkt Temple Renegade hier de banden met de Franse grootheden van Gojira aan te halen. Die variatie in de muziek zorgt er ook voor dat Temple Renegade in de tien nummers op The All Is None geen moment gaat vervelen. Een moment van rust als in het instrumentale ‘Qualia’ zorgt voor nog meer variatie. Dit nummer laat ook horen dat Temple Renegade zijn nummers zeer vakkundig kan opbouwen.

Den Haag is een regio waar al gedurende ’s lands muzikale geschiedenis vele interessante (en ook minder interessante) bands vandaan zijn gekomen. Er staat altijd nieuw talent klaar om zich in de kijker te spelen. Temple Renegade zorgt met The All Is None dat ze die spotlight naar zich toe trekken.

25 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén