White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Two And A Half Girl – Evidence Of A Broken Mind

Leestijd: 3 minuten

Eerlijk is eerlijk. De plaatselijke FC is al een tijdje een beetje ingekakt en het wordt tijd dat bekend wordt wat de echte reden daarachter is. Alle energie in Utrecht en de wijde omgeving gaat namelijk inmiddels naar Two And A Half Girl. Die band laat inmiddels al een aantal jaar horen en zien dat zij meer energie genereren dan alle kerncentrales en windturbines bij elkaar. Kortom, dat Two And A Half Girl nu met Evidence Of A Broken Mind nu de nieuwe langspeler klaar heeft, moet voor de regio ook fijn zijn.

Two And A Half Girl

De band bracht aan het eind van 2020 de ep Disconnected uit en is inmiddels ook al flink op tournee geweest. Ja, Two And A Half Girl heeft zich niet tegen weten te houden door zowel een befaamd virus en concurrerende zaken. Het gezelschap heeft dus tijd gevonden om de debuutplaat op te nemen. Die komt dus nu uit via Suburban.

Evidence Of A Broken Mind

In twaalf nummers zet Two And A Half Girl de wereld op zijn kop. De rockers vliegen er vanaf het eerste moment op hun aanstekelijke manier vol gas in. ‘Eighteen Months’ lijkt direct een stiekeme ode aan wijlen Taylor Hawkins, al is het te hopen dat de leden van Two And A Half Girl iets zuiniger omgaan met hun eigen gezondheid. Waarom? Puur omdat zij laten horen dat de energieke rock hetgeen is waarom zij op de wereld zijn gezet.

Die rock durft ook openlijk met invloeden van andere stijlen te flirten. ‘Self Made Suffering’ lijkt openlijk de liefde te bedrijven met de metalcore, iets wat vaker in deze orgie van muziek te ontdekken lijkt. Dat zorgt ervoor dat er grooves en breaks genoeg zijn om de luisteraar in beweging te krijgen. Zelfs als men wat afwijkend gaat spelen met ritmes, zoals in ‘70’, wat overigens echt geniaal gedaan is, weet men de mensheid flink op te jagen.

Lief ogen, maar…

Misschien zijn er mensen – hopelijk niet – die Two And A Half Girl nooit eerder ervaren hebben. Ongetwijfeld gaan zij denken in termen als ‘schattig’ en dat soort toespelingen bij het zien van de band. Wacht maar tot die strot open gaat. Er zijn weinig dames die hun strot zo rauw kunnen presenteren. Daarbij geldt ook nog eens dat de jeugdige bravoure de gitaarsolo niet schuwt, getuige ‘Colourblind’. Dat doet Two And A Half Girl precies in het thema waarin zij werken: kort en krachtig. ‘Black Sheep’ gunt de luisteraar nog even enig moment van ademhaling in deze storm.

Kijk, in tijden waarin stormen al van een naam worden voorzien, heeft het KNMI een immense storm aan energie en geluid over het hoofd gezien. Two And A Half Girl bewijst met de debuutplaat Evidence Of A Broken Mind dat zij toch echt dé storm van de toekomst zijn. Misschien kan de Bunnikside zich hier beter op toe gaan leggen.

Two And A Half Girl - Evidence Of A Broken Mind

Tracklist Evidence Of A Broken Girl

 1. Eighteen Months 3:31
 2. Fire 3:38
 3. Younger Years 2:36
 4. Self Made Suffering 3:44
 5. 70 3:16
 6. Searching For Relief 3:25
 7. Colourblind 3:11
 8. Looking For 2:43
 9. Problems That Do Not Exist 3:43
 10. Practice What You Preach 4:26
 11. Black Sheep 3:26
 12. Life In Overdrive 3:24

TWO AND A HALF GIRL ONLINE

Facebook
Instagram
Twitter

SUBURBAN RECORDS ONLINE

Website
Facebook
Instagram

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén