White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Passenger – Songs For The Drunk And Broken Hearted

Leestijd: 2 minuten

Mike Rosenberg is een naam die niet bij iedereen direct een belletje zal doen rinkelen. Misschien denken sommigen aan het fameuze Rosenberg Trio. Mike Rosenberg is echter onder zijn artiestennaam veel bekender. Dat is namelijk Passenger. Via V2 Records komt Passenger met Songs For The Drunk And Broken Hearted.

Passenger

Vaak zal Passenger direct worden geassocieerd met ‘Let Her Go’, welke de hoogste positie in de hitparades bereikte. Ook ‘Holes’ en ‘The Wrong Direction’ zouden als referentie materiaal kunnen gelden. Het is echter zo dat Mike Rosenberg met zijn gitaar aan zijn zijde al sinds 2007 platen maakt. Inmiddels is hij al toe aan zijn veertiende plaat. Soms heeft hij een band aan zijn zijde, soms niet. Feit is dat hij veel meer muziek maakt dan veel mensen hadden beseft.

Songs For The Drunk And Broken Hearted

De nieuwe plaat van Passenger is grotendeels geschreven nadat het uit was gegaan met zijn geliefde. Die tracks zijn dan ook in de volle emotie geschreven. In het totaal staan er op Songs For The Drunk And Broken Hearted tien tracks. ‘Sandstrom’ is met een speelduur van net boven de vijf minuten de langste.’What Are You Waiting For’ is de kortste. Die duurt net iets langer dan de helft van ‘Sandstorm’.

De muziek op deze plaat is op een mooie, bescheiden manier weggezet. Hierdoor is de stem van Passenger leidend. Dat is dan ook de kracht van muziek. Een breekbare ballade als ‘Suzanne’ en het ingetogen kabbelende ‘Sandstorm’ laten dat horen. Daarbij is het ook duidelijk dat de muzikanten om hem heen een mooie dienende rol vervullen.

Doordat die muzikanten soms nadrukkelijker aanwezig zijn, zoals in ‘Nothing Aches Like A Broken Heart’ of opener ‘Sword From The Stone’. Dat laatste nummer laat horen dat een accent in de uitspraak juist iets extra’s kan geven. Hierdoor is zijn stem herkenbaar als altijd, gebroken of niet.

Al jaren is het duidelijk dat Passenger meer is dan ‘die man van ‘Let Her Go’’. Op Songs From The Drunk And Broken Hearted laat Passenger dat eens te meer horen. Of hij nu band band of alleen met zijn gitaar het oor benaderd; hij weet te schitteren.

Passenger - Songs For The Drunk And Broken Hearted

Tracklist Songs For The Drunk And Broken Hearted

1. Sword From The Stone
2. Tip Of My Tongue
3. What You’re Waiting For
4. The Way The I Love You
5. Remember To Forget
6. Sandstorm
7. A Song for the Drunk and Broken Hearted
8. Suzanne
9. Nothing Aches Like A Broken Heart
10. London In The Spring

Passenger online

Website
Facebook

V2 RECORDS ONLINE

Website
Facebook
Twitter
Instagram

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén