White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

V.A. – Sounds Of Hell Series Volume Two

Leestijd: 2 minuten

Afgelopen jaar verscheen het eerste deel al van de serie maar nu is er ook Sounds Of Hell Series Volume Two. Voor hen die het nog niet weten: dit is een door het Belgische café Hell Awaits geïnitieerde uitgave. Deze club uit Diest geeft hier een flink altijd bands een extra kans op zich in de kijker te spelen.

Hell Awaits

Het café in het Belgische Diest staat niet alleen bekend om zijn gezelligheid; de plek is ook een spot om bandjes te kijken. Veelvuldig wordt de liefhebber van het betere gitaarwerk hier getrakteerd op een heerlijk avondje. Juist nu door corona men dit niet kan doen, komt dit initiatief.

Sounds Of Hell Series Volume Two

Op deze editie zijn vijftien tracks te vinden. Daarmee wordt ook gelijk duidelijk hoeveel bands er in het zonnetje gezet worden. Dat zijn er namelijk ook vijftien. Elke band heeft namelijk één track die hem vertegenwoordigd. Op deze manier staat de schijf weer vol zeer uiteenlopende bands.

Dat is ook het leuke van deze release. Doordat men vele genres naast elkaar de kans geeft om te floreren, krijgt men ook van alles wat mee. De luisteraar ervaart de keiharde death metal van de metalveteranen van Exoto in ‘Absolution In Death’, terwijl Ossebolle O in ‘Den Ouwe’ op een Nederlandstalige manier de punkrock laat zegevieren.

Waar de genres breed zijn, geldt dat de herkomst van de bands minder breed is. Deze samenstelling bestaat puur uit bands vanuit het Belgische en Nederlandse wereldje. Toch is er ook nog wel ruimte voor artiesten van buiten die landen. Liv Kristine is namelijk ook te horen. Echter, zij doet dat wel aan de zijde van Valkyre, welke natuurlijk gewoon uit België komt.

Buiten het feit dat deze release bol staat van bands die allen de aandacht verdienen, kan ook worden gemeld dat Sounds Of Hell Series Volume Two voor een uiterst klantvriendelijke prijs aan te schaffen is. Normaal wordt daar in de review geen aandacht aan geschonken, maar de €7,50 die men voor deze mooi vormgegeven cd plus begeleidend boekje vraagt, verdient wel de aandacht. Kortom, goed initiatief verdient de aandacht van de metalhead.

V.A. - Sounds Of Hell Series Volume Two

Tracklist Sounds Of Hell Series Volume Two

 1. Malfested – Masked With The Skulls Of The Fallen
 2. Cathubodua – Hydra
 3. Ashturn – Changes
 4. Los Fantasmas – El Rey
 5. Bacon Fat – 110%
 6. Bullet ‘N Arrow – Heaven And Hell
 7. Demenzia Mortis – Antikult
 8. Ars Veneficium – Devour The Light
 9. Instriumae – Ab Initio
 10. Fat Bastard – Blood, Sweat and Beer
 11. Ossebolle O – Den Ouwe
 12. Odd Obsessions – Mystify
 13. Valkyre Ft Liv Kristine – Buried Alive
 14. Carrion – Supreme
 15. Exoto – Absoution In Death

Hell Awaits Online

Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén