White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Venom Prison – Erebos

Het is nog maar acht jaar geleden toen de Britse metalband Venom Prison het licht zag. Inmiddels is deze een flink aantal releases en, bovenal, een flinke schare fans verder. Inmiddels is Venom Prison dan ook neergestreken bij Century Media, om die stap omhoog verder in te zetten. De eerste stap daarin is Erebos, wat de nieuwe langspeler van Venom Prison is.

Venom Prison

De metalband uit het Verenigd Koninkrijk speelt sinds 2019 in de huidige line-up. Drummer Joe Bills kwam toen de groep versterken. Met hem in de gelederen is Primeval uitgebracht, welke de derde langspeler van Venom Prison was. Het vijftal kent in Larissa Stupar een frontvrouw met een strot om ‘u’ tegen te zeggen.

Erebos

Erebos is de naamdrager van de release waarop tien nieuwe tracks van Venom Prison staan. Samen zijn die nummers goed voor een kleine vijftig minuten aan muziek. Daarbij geldt wel dat opener ‘Born From Chaos’ als een onheilspellende opener gezien moet worden.

Vooropgesteld, Venom Prison is heavy maar laat zich niet altijd leiden door de gangbare paden. Dat blijkt op Erebos eens te meer. ‘Comfort In Complicity’ weet in alle zwaarte ook met geniale loopjes te komen welke de gitaar en bas naar een hoger plan tillen, zonder dat er afbreuk wordt gedaan aan het nummer. Anderzijds weet men in ‘Pain Of Oizys’ bij vlagen te flirten met het zwoele van George Michael, om dat af te wisselen met metalcore-achtige bruutheid. Geniaal.

Larissa Stupar

Vocaliste Larissa Stupar laat wederom blijken waarom zij de gouden zet is. Haar vocalen kunnen de rauwheid tot op het bot laten voelen, wat in ‘Judges Of The Underworld’ goed blijkt, terwijl zij ook echt kan zingen. Dat komt dan weer onder andere in het eerder al aangehaalde ‘Pain Of Oizys’ indrukwekkend naar voren. Tel daarbij op dat de mannen achter haar een zowel ritmisch als melodieus zeer sterke basis leggen en men snapt dat Venom Prison immer groeiende is.

Erebos laat de vraag stellen waar de lat van Venom Prison ligt. Dit Britse kwartet weet met deze nieuwe plaat ongetwijfeld nog meer ogen en oren hun kant op de krijgen. Wederom een sublieme stap omhoog.

Venom Prison - Erebos

Tracklist Erebos

  1. Born From Chaos
  2. Judges Of The Underworld
  3. Nemesis
  4. Comfort Of Complicity
  5. Pain Of Oizys
  6. Golden Apples Of The Hesperides
  7. Castigated In Steel And Concrete
  8. Gorgon Sisters
  9. Veil Of Night
  10. Technologies Of Death

Venom Prison online

Website
Facebook
Twitter
Instagram

CENTURY MEDIA ONLINE

Website
Webshop

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén