White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

VINGULMORK – Avgrunn

Morgen is het zover dan komt officieel hun nieuwe EP uit. Vingulmork maakt een agressieve dosis aan blackened thrash metal. Ze hebben in de paar jaar dat ze bestaan diverse dingen uitgebracht. Nu komen ze voor de dag met hun tweede EP Avgrunn die bestaat uit 20 minuten aan agressieve muziek verwerkt in 4 nummers. Het album wordt uitgebracht door Crime Records en komt officieel 01-06-2019 uit.

Het album wordt ingewijd met het nummer Ytterst wat Zweeds is voor ten slotte. Een uniek nummer om het album mee te beginnen is het zeker. Wat je meteen opvalt is de hoeveelheid melodie het album heeft. Het staat bomvol riffs die samen zorgen voor een uiteenlopende sfeer. Je hoort wel hier en daar meer melodische black metal terug dan thrash. Af en toe hoor je wel echt die thrash invloeden. Het tweede nummer is net zoals voorgaande nummer uniek. Toch die typische thrash drums onder black metal met riffs zorgen voor een iets wat aparte maar unieke combinatie. De vocalen zijn wel echt toepasselijk voor bij black metal. Op het laatste gedeelde van dit tweede nummer neemt die meer een thrash wending.

”Land of Nothing” is het tweede nummer op Avgrunn. Het nummer neemt onverwachte wendingen qua riffs. Toch doet het album je meer denken aan melodic black metal op de bombastische thrash drums na. Maar heel veel thrash tref je niet aan om de drums en sommige riffs na. Desondanks alles tot nu toe erg uniek en vernieuwend klinkt blijft het totaal niet hangen in je hoofd. De solo’s zijn overigens wel echt opvallend, deze vallen echt op omdat je dan ineens weer thrash hoort. Bij het laatste nummer kom je een beetje in de sfeer die Immortal ook heeft bij sommige nummers. Vooral door bepaalde riffs die erin zitten. Het laatste nummer ”Døderlein” heeft zeker wel echt iets vrolijks erin zitten. Dit vrolijke hadden we ook al eerder op de plaat aangetroffen.

Ik zou dit eerlijk gezegd eerder plaatsen onder black metal met thrash invloeden. Het is zeker geen verkeerd album, muzikaal zit het top in elkaar maar hier en daar hadden ze wel wat dingen kunnen verbeteren. De dingen die ze beter anders hadden kunnen doen waren refreinen die blijven hangen en afwisseling qua vocalen. De riffs hebben wel wat afwisseling maar qua tempo en ritmes is het allemaal vrij eentonig.  Hetzelfde met de vocalen, er zit totaal geen afwisseling in. Het is kwalitatief zeker geen slechte muziek maar ze hadden wel hier en daar wat dingen mogen verbeteren. Het grootste pluspunt op dit album gaat naar het feit dat ze wel een combinatie op tafel zetten die je niet vaak tegenkomt. Voor de mensen die erg breed luisteren is dit wel de moeite waard. Maar in een hokje stoppen qua genre hiervan gaat lastig met Avgrunn.

12 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén