White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Pitfest 2019 dag 1

Pitfest, zeg wat was dit weer een heerlijke editie! Dit vrij jonge festival heeft weer echt een geslaagde editie erbij. Net zoals voorgaande jaren was alles weer tot aan de puntjes verzorgd. Een paar kleine dingen hadden beter aangepakt kunnen worden maar voor de rest echt super. Het eten was net zoals voorgaande jaren weer erg goed geregeld. Hierbij is er ook rekening gehouden met vegetariërs en was het eten ook niet heel duur. Ook heel belangrijk is dat mensen makkelijk naar de bar kunnen en dat was hierbij weer goed geregeld.

Het enige minpuntje is de crustbus stage. Zeker een erg leuk en origineel initiatief maar het was wel erg lastig te bereiken. Voor de kleinere bandjes zeker een leuk podium maar voor een band als Herder die zijn laatste optreden daar zou spelen is het echt te klein. Omdat het zo klein was moesten fans buiten alles horen zonder wat van hun te kunnen zien. In mijn ogen hadden ze prima op een groter podium gekund waar iedereen nog een laatste keer van ze had kunnen genieten. Maar nu snel door naar het verslag van de eerste dag!

Het festival ging van start met de mannen van Toxocara. Ze probeerde een top show neer te zetten alleen ging het niet even goed. Het geluid was op het begin een ramp en ze moesten stoppen omdat er onderdelen van het drumstel omvielen. Is achteraf ook logisch als je kijkt naar de skills van de drummer. Gelukkig ging het aan het einde beter met hun en stond het geluid stukken beter waardoor ze een goed opening van het festival hebben gemaakt. Na hun was het hoofdpodium genaamd skullcrusher ook geopend. De eerste band die daar aan de slag mocht gaan was Procreation. Het is een Nederlandse band dat steeds beter begint te lopen en steeds meer waardering krijg voor wat ze doen wat ook zeker terecht is.

Hun derde podium de crustbus opende rond een uurtje of 17:00. De eerste indruk van dit podium is VET! De entree naar het podium gaat via een oude bus waarin je uiteraard ook nog gezellig kan gaan chillen. Het podium is klein en sfeervol. Doordat het wat kleiner is maken de bands die er staan wat makkelijker contact met het publiek. Zeker een leuk idee maar dan wel voor de wat kleinere bands.

Deze eerste dag had ook wat bands waar vele naar uitkeken. Waaronder 1914 die hun eerste West Europese optreden zou gaan doen op Pitfest. Hier kwamen zeker veel mensen op af. Het was zeker een optreden waar veel fans blij mee zijn geweest. Wat nog leuker voor hun was, was dat hun ook hun tweede Europese optreden mochten gaan doen op zaterdag op Pitfest. Jammer genoeg had Onslaught gecanceld. Hiermee stelde ze erg veel fans teleur. Gelukkig door het goede team achter Pitfest kon er binnen no time een vervanger worden geregeld namelijk Soulburn.

Een paar opmerkelijke opmerkingen van de dag waren dat ACxDC (Antichrist Demoncore) mensen die dachten dat er een AC/DC coverband zou gaan spelen. Die mensen stonden dus stomverbaasd te kijken naar snoeiharde grindcore van ACxDC. Als je van een flink potje thrash houdt stond je goed bij Overruled. Op het begin met sound checken was het nog erg rustig maar toen ze echt begonnen was het feest direct los. Constant zie de drie jonge gasten rennen en springen op het podium. Dit voorbeeld wordt gevolgd door de mensen in de pit die helemaal losgaan op deze jonge thrash band. Overruled is zeker een band waar potentie in zit en het echt heeft verdiend om hier te staan.

Voordat we aankomen bij de headliner van deze dag komen we eerst aan bij Discharge. Discharge is een band die al flink wat jaren fans achter hun aan weten te trekken en daarbij dus redelijk succesvol bezig zijn. Dat ze een band zijn die zeker ervaren is laten ze wel zien op het podium waar ze een snoeihard optreden neerzette waarover nog een poosje werd gesproken. Venom inc, hier zaten veel mensen smakkend op te wachten. Jammer genoeg was het optreden zeker niet hun beste optreden. Gelukkig deed het publiek wel volop mee met hun klassiekers en kon er dusdanig zeker goed genoten worden van hun desondanks het geluid niet al te best was. Later tijdens de show was de zang al beter te horen waardoor het toch een prima optreden was.

Bij de Real MCkanzies waren er verschillende meningen over de set. Vergeleken wat voor muziek deze hele dag werd gemaakt paste ze er niet 100% goed tussen. Toch wisten de mensen zich nog even goed te vermaken bij hun. Ondertussen is het al erg laat en dan begint er een waardige afsluiter te spelen namelijk Soulburn. Ze zijn één van de betere Nederlandse death/black metal bands van dit moment. Jammer genoeg zijn er niet zoveel mensen meer over. De band verdiend zeker meer aandacht van de mensen maar waarschijnlijk waren de meeste richting hun tent gegaan.

Bandfoto’s dag 1

35 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén