White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

White Void – Anti

Leestijd: 2 minuten

‘Hoe gaat het klinken als de hardrock en de fameuze new wave in elkaar op zouden gaan?’ Met die vraag kan het gezelschap van White Void samen zijn gekomen om muziek te gaan maken. Het antwoord op die vraag kan gevonden worden middels de debuutplaat. Via Nuclear Blast komt White Void met Anti.

White Void

Waarschijnlijk gaan er direct mensen denken dat het bijzonder is dat een band zijn debuutplaat kan uitbrengen via een van de meest aansprekende platenmaatschappijen als het om heavy muziek gaat. Heel simpel: White Void is de optelsom van een paar leden die hun sporen al lang en breed hebben verdiend. Onder andere Lars Are Nedland, bekend van Borknagar, maakt deel uit van de groep.

Anti

De muziek van White Void, welke ver staat van metal van de genoemde band, komt in acht tracks. Daarbij valt op dat de laatste twee tracks van de plaat respectievelijk meer dan acht en zeven minuten duren. De totaaltijd van de plaat is dan ook zesenveertig minuten. Dat komt mede doordat men in ‘This Apocalypse Is For You’ de enige track is die de vier minuten niet haalt.

Zoals al aangehaald is, hangt White Void ergens tussen de hardrock en new wave, terwijl er ook nog sporen van metal voelbaar in zijn. Eigenlijk is het niet zo dat de band er tussen hangt, maar er meer boven hangt. Hier komen de stijlen samen. ‘All Chains Rust, All Men Die’ laat dat bijvoorbeeld goed horen. De puike gitaarsolo herbergt het gevoel van al de genoemde stijlen. De cleane vocalen, welke doen denken aan Joy Division en Editors, zorgen voor een bijzonder, tikkeltje obscuur karakter.

Als men echt een beeld in één track wilt krijgen van waar Whit Void voor staat, dan is ‘The Fucking Voilence Of Love’ een uiterst goed voorbeeld. De band swingt hier subtiel tussen de genoemde genres door, doet nog een handreiking naar de punk en weet de gitaarspelers op haar hand te krijgen. Dat is pas rocken.

White Void bewijst met de debuutplaat Anti dat het uiterst goed mogelijk is om de hardrock en de new wave in elkaar op te laten gaan. Als deze synthese van deze stijlen zo klinkt, dan zal dat voor veel mensen goed smaken.

White Void - Anti - Artwork

Tracklist Anti

1.Do.Not.Sleep.
2.There Is No Freedom But The End
3.Where You Go, You’ll Bring Nothing
4.The Shovel And The Cross
5.This Apocalypse Is For You
6.All Chains Rust, All Men Die
7.The Fucking Violence Of Love
8.The Air Was Thick With Smoke

White Void online

Bandcamp
Website
Facebook

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop


Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén