White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Wolf Vanmymeersch – The Early Years

Als een plaat het nostalgische gevoel van de jeugdjaren én nummers geschreven in tijd herbergt, dan is er eigenlijk maar één passende naam. Tenminste, dat moet de Belgische Wolf Vanmymeersch hebben gedacht bij het maken van zijn solo-debuut, welke dus The Early Years heet.

Wolf Vanmymeersch

Het kan zomaar zijn dat die naam direct een belletje doet rinkelen, maar dat men dat ook niet zeker weten. Maar, het betreft hier inderdaad de Wolf Vanmymeersch van The Van Jets en Waldorf. Mocht men hem daar dan weer niet van kennen, kan hij ook nog gekend worden van Elefant.

The Early Years

In twaalf nummers grijpt Wolf Vanmymeersch op The Early Years dus terug op zijn jeugdjaren en het gevoel daarvan. ‘On A Sunday Afternoon (In Everyday Life)’ zijn er hints naar David Bowie te proeven, terwijl ook de indie uit Vlaanderen duidelijk de sporen nalaat in de sound. Dat maakt het lekker. De muziek heeft een smooth flow in zich, terwijl het ook aanstekelijk kan zijn tegelijk. ‘Fall From Grace’ is daar een goed voorbeeld van.

De twaalfs tracks op deze schijf duren samen iets meer dan driekwartier. Die tijd benut Wolf Vanmymeersch uitgebreid om zich op velerlei wijze te introduceren als soloartiest. Het ene moment is het bijna dansbaar, om een volgend ogenblik te rocken. Even zo goed laat Vanmymeersch de luisteraar bedwelmen middels zijn kabbelende bewegingen, waar toch nog veel in verborgen zit.

Wolf Vanmymeersch laat met The Early Years niet alleen horen dat zijn jeugdjaren goede inspiratie vormen, maar vooral dat hij als alleen ook garant staat voor een lekker portie muziek. Er zijn mindere debuutplaten gemaakt.

Wolf Vanmymeersch - The Early Years

Wolf Vanmymeersch online

Bandcamp
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén