White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Wonders – The Fragments Of Wonder

Leestijd: 2 minuten

Wonders is een Italiaanse band, Toch is de blikvanger in dit vijftal juist degene die niet afkomstig is uit de laars van Europa. De toetsenist van de groep is namelijk Bob Katsionis, met een verleden in onder andere Firewind. Tegen het eind van afgelopen jaar verscheen van Wonder The Fragments Of Wonder. Die debuutplaat verscheen via Limb Music.

Wonders

De naam Wonders zal menig muziekliefhebber weinig zeggen. Dat is ook niet gek, want de groep is pas ontstaan in 2020. Toen startten de broers Giorgio en Pietro Paolo Lunesu een project. De samenwerking werd aangegaan met Bob Katsionis, terwijl ook het Temperance-duo Marco Pastorino en Luca Negro de groep kwam versterkern.

The Fragments Of Wonder

De tien tracks, in de standaardversie, op The Fragments Of Wonder duren samen iets minder dan vijftig minuten. De bonustrack op de cd-uitgave is ‘Empire’, welke ruim vier minuten duurt. De muziek is ook na de opnames onder de vingers van Katsionis gegaan, want die is ook verantwoordelijk voor de definitieve mix.

Wonders doet in de muziek denken aan een iets meer heavy metal versie van Battle Beast, terwijl ook de Italiaanse grootheden van de metal hun sporen na lijken te laten in deze groep. ‘Losing The Dream’ laat goed horen dat de band goed melodieus weet uit te pakken. Daarbij geldt dat de cleane, sterke vocalen ervoor zorgen dat een breed publiek dit kan verteren.

De langste track op The Fragment Of Wonder, ‘Where The Sun Doesn’t Shine’, doet in de opening ook nog denken aan Iron Maiden, qua klankkleur. In een kleine zes minuten laat het quintet hier horen dat men ook op een langzamer tempo indruk kan maken. Dat wilt overigens niet zeggen dat er geen vuur in zit, want dat is in de versnellingen en de spetterende gitaarsolo duidelijk de drijfveer.

Het mag dan de eerste plaat zijn van Wonders, deze Italianen weten een sterk visitekaartje af te geven. De invloed van de enige niet-Italiaan mag dan daar zijn, maar The Fragments Of Wonder van Wonders is toch een echt heerlijke Italiaanse plaat.

Wonders - The Fragments Of Wonder

Wonders Online

Facebook

LIMB MUSIC ONLINE

Website
Facebook

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén