White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Alan Parsons – One Note Symphony – Live In Tel Aviv

Leestijd: 3 minuten

Als je als jonge geluidsman en muzikant betrokken raakt bij Abbey Road en Let it be van The Beatles, geeft dat een mooie basis. Vervolgens ben je mede bepalend voor Pink Floyd’s Dark side of the Moon, John Miles Music, Al Stewart’s  Year of the cat, albums van Wings en The Hollies. Tevens wordt je al op vroege leeftijd genomineerd bent voor Grammy’s vanwege zijn geluidsvisie en instrumentale inbreng, dan wordt je langzaam maar zeker de topmuziek “ingezogen”. En dat heeft multi-instrumentalist, producer en engineer Alan Parsons, die nu One Note Sumphony uit heeft, meegemaakt. Daarom is het een man waar men sowieso goed voor kan gaan zitten. De release verschijnt op cd, dvd en blu-ray.

The Alan Parsons Project

Met een carrière van een kleine 50 jaar en unieke muzikale outputs met The Alan Parsons Project (1975-1990), diverse concept albums o.a. over Edgar Allen Poe, Sigmund Freud, een aantal soundtracks (waaronder het gave Ladyhawke-album uit 1985!), enkele scores voor series van de Engelse en Amerikaanse televisieprogramma’s achter je naam, de status van Alan Parsons staat als een huis en zelfs op latere leeftijd ontving hij een Grammy voor The  Best Immense Audio Album(na een dertiental nominaties voor eerder muzikale avonturen) voor de 35ste jaargang van zijn topalbum “Eye in the sky (oorspronkelijk uit mei 1982)”. In 2021 werd Alan zelfs tot ridder geslagen ‘in the Order of The British Empire’. Het is dan nu ook officueel Alan Parsons OBE. Dat is een eer die alleen de hele grote der aarde toebedeeld is.

Sinds het midden van de jaren ’90 heeft Parsons een vaste band met excellente muzikanten. Daaronder zijn Jeff Kollman op gitaar, P.J. Olsson op zang, Danny Thompson op drums en Guy Erez, de befaamde componist van soundtracks, op bas.  The Alan Parsons Live koppelt regelmatig de krachten aan een filharmonisch of symfonisch orkest, een gigantisch koor, of de combinatie hiervan en dit levert een mooie portie massale en indringende symfonische rock op.

Standbeeld

De One Note Symphony, Live in Tel Aviv van Alan Parsons, in februari uitgekomen op het Italiaanse Frontiers Records label,  is zo’n uitgave van het boven beschrevene. The Alan Parsons Project speelde al eerder samen met dit orkest in Haifa en Tel Aviv. De arrangementen van keyboardspeler Tom Brooks zijn perfect passend voor een orkest, waarmee al enige malen met het repertoire en de live-uitvoeringen hiervan gespeeld is. Tevens komen alle hits van Alan in een fraaie, volle uitvoering voorbij, zelfs  ‘L’apprenti sorcier/ the sorcerer’s apprentice ‘ (een bewerking van het klassieke opus van Paul Dukas) uit zijn laatste soloplaat The secret krijgt een prominent plekje in de set. Natuurlijk ontbreekt ‘Old And Wise’ ook niet.

Voor de liefhebbers is het natuurlijk genieten van die heerlijke bombast. Echter voor iemand die deze CD/DVD als eerste kennismaking tegenkomt, is het een fijne ontmoeting met een ‘instituut’, maar bovenal met een topmuzikant en sound engineer, die een standbeeld verdient! Kortom, een zeer mooie release.

Alan Parsons - One Note Symphony - Live In Tel Aviv

Tracklist One Note Symphony – Live In Tel Aviv

CD1

1.One Note Symphony
2.Damned If I Do
3.Don’t Answer Me
4.Time
5.Breakdown/The Raven
6.Luciferama
7.Silence And I
8.I Wouldn’t Want To Be Like You
9.Don’t Let It Show

CD2

1.The Sorcerer’s Apprentice
2.Standing On Higher Ground
3.As Lights Fall
4.I Can’t Get There From Here
5.Prime Time
6.Sirius/Eye In The Sky
7.Old And Wise
8.(The System Of) Dr. Tarr And Professor Fether
9.Games People Play

DVD

1.One Note Symphony
2.Damned If I Do
3.Don’t Answer Me
4.Time
5.Breakdown/The Raven
6.Miracle* (DVD/Blu-ray only)
7.Luciferama
8.Silence And I
9.I Wouldn’t Want To Be Like You
10.Don’t Let It Show
11.The Sorcerer’s Apprentice
12.Standing On Higher Ground
13.As Lights Fall
14.I Can’t Get There From Here
15.Prime Time
16.Sirius/Eye In The Sky
17.Old And Wise
18.(The System Of) Dr. Tarr And Professor Fether
19.Games People Play

Alan Parsons online

Website
Facebook
Twitter
Instagram

Frontiers Music online

Website
Facebook
Twitter

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén