White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Holding Absence- the greatest mistake of my life

“The name of the album comes from a song called The Greatest Mistake Of My Life. When I visited my nan to show her the vinyl of the band, she told me I was not the first person in the family who had to record a vinyl record. Her uncle recorded a song of him singing in acapella called The Greatest Mistake of My Life somewhere back in the 50s or 60s.” vertelde zanger Lucas Woodland in de bands documentaire. Ze waren erg geïnspireerd door dat nummer. Daarom wilden ze dit vertalen naar een album. Zo vroegen de leden van Holding Absence zich af, wat betekent The Greatest Mistake Of My Life voor mij? En wat voor emoties roept het op?

Het album, dat verschijnt via Sharptone Records, wordt geïntroduceerd door een akoestische intro “Awake”. Dat loopt mooi over met de track “Celebration Song”, waarin letterlijk het leven gevierd wordt. Holding Absence is een post-hardcore band. Dat is goed te horen in de nummers “Curse Me With Your Kiss’’, “Afterlife” en “Nomoreroses”. Veel drumpartijen en een krachtige stem zijn te horen.

Variatie

Naast de energieke nummers, zijn er ook een paar rustigere nummers op de plaat te horen. “Die Alone (In Your Lover’s Arms)” en “In Circles”, die al eerder is uitgebracht, zijn daar een voorbeeld van. Halverwege dit nostalgie-oproepende album is er een interlude genaamd “Phantoms”. Daar is er een vrouwenstem aanwezig, iets wat ook in de track “Drugs And Love” geldt. De plaat sluit af met de nummers “Mourning Song” wat veel energie toevoegt aan dit album. En wat zeker niet gemist mag worden, is de laatste track “The Greatest Mistake Of My Life”. Een origineel 90-jaar-geleden-gecomponeerde track, dat nu opnieuw is uitgebracht.

Al met al heeft Holding Abscence met The Greatest Mistake Of My Life een langspeler gemaakt die rockt. Dat rocken doet de band dus op een gevarieerde manier, waardoor het album heerlijk wegluistert.

Holding Absence - The Greatest Mistake Of My Life


TRACKLIST:

 1. Awake
 2. Celebration Song
 3. Curse Me With Your Kiss
 4. Afterlife
 5. Drugs and Love
 6. In Circles
 7. Nomoreroses
 8. Beyond Belief
 9. Die Alone (In Your Lover’s Arms)
 10. Phantoms
 11. Mourning Song
 12. The Greatest Mistake Of My Life

HOLDING ABSENCE ONLINE

Instagram
YouTube

SHARPTONE RECORDS ONLINE

Website
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén