White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

ASET – Astral Rape

Leestijd: 2 minuten

De afgelopen jaren heeft Frankrijk zich ontpopt als groot leverancier van prima black metal bands. Recentelijk nog recenseerde Whit Room Reviews de albums van Hyrgal en Miasmes nog; twee albums die prima kritieken mochten ontvangen. En nu is er weer een nieuwe ster aan het firmament; ASET. Op het web is er nog weinig over te vinden, maar de bio laat weten dat het een collaboratie is van leden van het Franse Seth en het Finse Oranssi Pazuzu; twee bands die al aardig wat furore hebben weten te maken door de jaren heen.

Debuutplaat

De nieuwsgierigheid is derhalve gewekt, eens luisteren wat Astral Rape, die debuutplaat van ASET, de luisteraar te bieden heeft. In ieder geval geen pot blackmetal die voor tere zieltjes is of die gemakkelijk in het gehoor ligt. Furieuze  haast militant aandoende blackmetal gecombineerd met dissonante klanken die we kennen van bands als Mgla, Blut Aus Nord of Gaerea, voeren de boventoon. ASET wil de luisteraar in trance brengen om hem/haar vervolgens op te zuigen in de duistere wereld van het occulte. Het moet gezegd, gemakkelijk is dit album zeker niet, maar toch weet de band de luisteraar telkens weer te boeien door te verrassen met een slepende passage, een stukje meerstemmige zang of een dromerige riff.

Na enkele luisterbeurten kan enkel de conclusie getrokken worden dat ASET wederom een Franse band is die weet hoe het een pot kwalitatief goede black metal af moet leveren.  Vernieuwend is het geheel zeker niet, maar de vraag is of dat per se nodig is. Fans van bovengenoemde bands, maar ook bijvoorbeeld Svart Crown, Uada of Panzerfaust moeten Astral Rape zeker gaan checken. Prima album.

ASET Astral Rape

TRACKLIST ASTRAL RAPE

1. A Light In Disguise
2.  Abusive Metempsychosis
3. A New Man For A New Age
4. Lord Of Illusions
5. Astral Dominancy
6. Force Majeure
7. Serpent Concordat

ASET ONLINE

Facebook 
Instagram

LES ACTEURS DE L’OMBRE PRODUCTIONS ONLINE

Website 
Webshop 
Facebook
YouTube 
Bandcamp

Mike v.G.
Laatste berichten van Mike v.G. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén