White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Blood Red Shoes – The Stone Tapes

Leestijd: 2 minuten

Wat hebben de nummers ‘SUCKER’ en ‘MORBID FASCINATION’ gemeen? Juist, dat zijn de enige twee tracks van Ghosts On Tape welke niet op de nieuwe release van Blood Red Shoes staan. Hoe dat zit? Daarvoor moet The Stone Tapes, wat de die nieuwe release van Blood Red Shoes is, onder de loep genomen worden. Dat album verschijnt via V2 Records.

Blood Red Shoes

Dit gezelschap is het levende bewijs dat muziek maken in een duo ook rockend en pompeus kan zijn. Laura-Mary Carter en Steven Ansell brachten dus vorig jaar Ghosts On Tape uit. Die plaat gold niet alleen als bewijs van het succes van duo’s an sich, maar ook als het bewijs dat Blood Red Shoes het experiment niet schuwt.

The Stone Tapes

Dat is ook iets wat nu geldt, want Blood Red Shoes shows heeft, al dan niet samen met anderen, het licht opnieuw over de tracks van Ghosts On Tape laten schijnen. Oké, daardoor staan er ook echt gewaagde, trippy herinterpretaties als ‘I Am Not You’ op. Deze remix doet denken dat Nine Inch Nails en Underworld samen achter de knoppen zijn gaan zitten voor deze track van Blood Red Shoes. Doordat het allemaal andere samenwerkingen zijn, zit er ook veel diversiteit in, maar één ding blijft wel overeind: het aanstekelijke karakter van deze band.

Acht nummers zijn dus op die manier opnieuw belicht. Eén track is geheel nieuw. ‘Long Lost Shost’ is een compleet nieuwe track, welke naadloos aansluit bij de zo veelvuldig lovende woorden over deze band. Om de liefhebber helemaal blij te maken, staat er van dat nummer ook nog een instrumentale versie op. Wie denkt dat dit too much is, moet wel weten dat juist die versie de kracht van deze band mooi in de spotlight zet.

The Stone Tapes mag dan in eerste instantie een release lijken waarop ‘wat herinterpretaties van Ghosts On Tape ‘ te vinden zijn, maar Blood Red Shoes tovert hier duidelijk meer uit de hoed. Trippy, aanstekelijk en rockend op een wijze waarop alleen hier de songs omgebogen kunnen worden.

Blood Red Shoes - The Stone Tapes

Tracklist The Stone Tapes

  1. Comply (Liars Remix)
  2. I Lose Whatever I Own (Demob Happy Remix)
  3. Long Lost Ghost
  4. Murder Me (DZ Deathrays Remix)
  5. I Am Not You (Esya Remix)
  6. Dig A Hole (Softcult x Blood Red Shoes Version)
  7. Four To Seven (James Adrian Brown Remix)
  8. Give Up (Matt McJunkins Remix)
  9. Begging (Paperflag Haunted House Remix)
  10. Long Lost Ghost (Instrumental)

BLOOD RED SHOES ONLINE

Website
Twitter
Facebook
Instagram

V2 RECORDS ONLINE

Website
Facebook
Twitter
Instagram

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén