White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Dee Snider – Leave A Scar

Oké, het schijnt dat er mensen zijn die van heavy muziek houden en bij wie er geen belletje gaat rinkelen bij de naam Dee Snider. Serieus? We’re not gonna take it. I wanna rock! Inmiddels is hij solo ook lekker op dreef. In dat kader komt Dee Snider met Leave A Scar. Die plaat verschijnt via Napalm Records.

Dee Snider

Natuurlijk maakte Dee Snider veel furore met Twisted Sister. Menig anthem in de metalwereld staat op hun naam. Solo is dit icoon ook al een geruime tijd flink bezig. In 2018 bewees hij met For The Love Of Metal dat er nog steeds geen slijtage op komt. Het leven wordt nog steeds groots gevierd.

Leave A Scar

Net als de voorganger is Dee Snider met Hatebreeds Jamey Jasta achter de knoppen de studio ingedoken. Met onder andere Nick Bellmore, voorheen van Toxic Holocaust, in de gelederen zijn er twaalf tracks opgenomen. Samen zijn die goed voor een kleine vijftig minuten aan muziek.

Vanaf de start is het duidelijk dat Dee Snider metal is, metal ademt en metal blijft maken tot zijn dood. ‘I Gotta Rock (Again)’, waarmee de schijf opent, onderstreept dat. De lyrics zijn op het lijf geschreven van deze ooit peroxide blond getooide frontman. Hiermee presenteert hij direct een anthem in spe. ‘All OR Nothing More’ en ‘Down But Never Out’ gaan op die tour verder.

Meer dan anthems

Dee Snider laat op Leave A Scar horen ook perfect op een lager tempo de luisteraar goed vast te kunnen houden. Het slepende ‘Silent Battles’ en de krachtige tonen van ‘Crying For Your Life’ zijn daar goede voorbeelden van. De versnelling in die laatst genoemde track geeft ook extra energie.

In ‘Time To Choose’ doet Dee Snider het niet alleen. Hij krijgt dan verrassend genoeg George ‘Corpsegrinder’ Fisher op bezoek. De frontman van Cannibal Corpse brult vooral wat mee op de achtergrond. De kenmerkende diepe grunt is wel een beetje afgevlakt om wel een soort van balans in het nummer aan te brengen.

Dee Snider is Dee Snider en blijft Dee Snider en toont met Leave A Scar dat men zich geen zorgen hoeft te maken om hem. In volle kracht zal dit icoon rocken tot hij er bij neervalt. Gezien deze plaat is het te hopen dat dat moment nog lang op zich laat wachten.

Dee Snider - Leave A Scar

Tracklist Leave A Scar

1) I Gotta Rock (Again)
2) All Or Nothing More
3) Down But Never Out
4) Before I Go
5) Open Season
6) Silent Battles
7) Crying For Your Life
8) In For The Kill
9) Time To Choose
10) S.H.E.
11) The Reckoning
12) Stand

DEE SNIDER ONLINE

WEBSITE
FACEBOOK
INSTAGRAM
TWITTER

NAPALM RECORDS ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén