White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Go Ahead And Die – Go Ahead And Die

Leestijd: 3 minuten

Het was nog niet dat Max Cavalera niet genoeg bands had. Hij had echter nog geen band met zijn zoon Igor Amadeus Cavalera en Khemmis-drummer Zach Coleman. Daarom is Go Ahead And Die geboren. De band, die niks te maken heeft met de fanatieke aanhang van de Nederlandse voetbalclub Go Ahead Eagles, komt via Nuclear Blast met de debuutplaat. Dat album heet simpelweg naar de band zelf.

Go Ahead And Die

Zoals gezegd bestaat deze nieuwe band op het toneel van de metal uit Max Cavalera, zijn zoon Igor Amadeus en de drummer Zach Coleman. Het drietal laat zich inspireren door de metal in de breedte, waarbij de eerste singles ook lieten blijken dat Max Cavalera even boos als altijd lijkt.

De debuutplaat

De eerste langspeler van dit drietal telt elf tracks. Samen passen de tracks net op een lp, want de speelduur is om en de nabij drieënveertig minuten. Van die nummers is afsluiter ‘Roadkill’, welke vooraf al wereldkundig gemaakt was, de langste. Die track gaat ruim over de zes minuten. ‘Words Les Then Piss’ en ‘I.C.E. Cage’ bewijzen dat een knallende metaltrack de drie minuten echt niet hoeft te halen om te overtuigen.

Voor hen die niet wisten dat Max Cavalera ook in Sepultura heeft gezeten en Soulfly en Cavalera Conspiracy aanvoert  en ook deel uitmaakt van supergroep Killer Be Killed, zal de sound bijzonder zijn. Wat gelezen kan worden, is dus dat de sound van Go Ahead And Die niet heel erg verrassend is. Dat is ook niet erg, want men moet doen waar men goed in is. Toch laten ‘Truckload Fuil Of Bodies’, ‘I.C.E. Cage’ en ‘Isolated Desolated’ toch ook de invloed van een andere band van Max Cavalera horen. Het lijkt namelijk of het drietal bij vlagen de bijna vergeten tijd van Nailbomb aan wilt halen. De maatschappelijke furie waar het geheel op drijft, past daar ook goed bij.

‘Punisher’

Toch is het te kort door de bocht om gelijk te stellen dat Go Ahead And Die geheel in de lijn ligt van wat er al gedaan is. Dat bewijst het slepende ‘Punisher’. Hier acteert het drietal op een lager tempo, waardoor er ruimte is voor een bijzondere groove met een simpele lead die door het lang blijven hangen ook lang blijft hangen. De samples in dat nummer gelden ook als meerwaarde.

Sowieso kan worden gesteld dat het tweede deel van het album meer verrassingen herbergt. ‘El Cuco’ is een logge, zwaar gestemde track welke bewijst dat metal echt niet constant op full speed hoeft te zijn om metal te zijn. ‘G.A.A.D.’ laat horen dat de band ook een smeltkroes aan stijlen als een harmonieus geheel kan laten klinken.

Go Ahead And Die heeft met de gelijknamige debuutplaat een lekkere metalplaat met de kenmerkende vocalen van Max Cavalera op de planken gebracht. Typisch een schijf die live ook de metalhead in beweging zal krijgen.

Go Ahead And Die - Go Ahead And Die

TRACKLIST GO AHEAD AND DIE

1. Truckload Full Of Bodies
2. Toxic Freedom
3. I.C.E. Cage
4. Isolated/Desolated
5. Prophet’s Prey
6. Punisher
7. El Cuco
8. G.A.A.D.
9. Worth Less Than Piss
10. (In The) Slaughterline
11. Roadkill

GO AHEAD AND DIE ONLINE

Facebook
Twitter

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén