White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

INDIAN NIGHTMARE – By Ancient Force

Leestijd: 3 minuten

Voor vandaag komt Indian Nigtmare aan met hun tweede langspeler namelijk By ancient Force. Indian Nightmare is pas opgericht in 2014 en hebben dus nu al twee platen opzak. Ze zijn samengesteld uit muzikanten van Indonesië, Italië, Mexico en Turkije. De band zelf is momenteel gevestigd in Berlijn. By Ancient Force bestaat uit zeven tracks die samen een combinatie vormen van speedmetal, heavy metal, punk en hier en daar wat thrash. 24-05-2019 komt het nieuwe werk van Indian Nightmare uit via High Roller Records.

Bij het aanzetten komt er meteen een goed gevoel omhoog. Het zet je meteen ook aan het denken bij de eerste noten. Dit omdat het niet onder één genre samen valt te vatten. Dit omdat je punk, thrash, heavy & speed metal hoort. Het heeft redelijk snel een old school sfeer maar dan wel in een nieuwer jasje. Bij ”Serpent’s Eye” kom je nog meer in die punk sfeer. Wat het nummer erg sterk maakt is de breakdown die erin zit. Dit omdat het een breakdown heeft met alleen bas en drum en dat dan op een typische punk manier. Deze twee instrumenten samen zorgen voor een interessante afwisseling in het nummer. De zanglijn op dit album doet je wel regelmatig denken aan Evil Invaders. Niet alleen de zanglijn maar ook de riffs die gespeeld worden. ”Land of the Damned” is een nummer bomvol energie is. De krachtige ritmische stukken worden bij elkaar gehouden door strakke melodieuze riffs.

De tweede helft begint met een nogal vrolijk melodietje. Misschien op sommige punten net iets te vrolijk. De naam van het nummer is ”Yang Terampas Dan Terhisap”. Dit gehele nummer word in het Indonesisch gezongen. Echter heeft het nummer wel iets te veel herhaling en begint het allemaal erg op elkaar te lijken. ”Set the Spirit Free” is een heerlijk nummer. Echter is het niet bepaald vernieuwend. Het is niet vernieuwend en het blijft ook niet echt hangen. Het is op zich echt een goed nummer alleen ze hadden een paar dingen beter anders kunnen doen. Zoals het niet uitrekken ervan en het kort en krachtig houden in plaats van het 6/7 minuten uitrekken. ”The Awakening” is het laatste nummer op By Ancient Force. Dit nummer is wel een nummer waarin ze toch nog even laten zien wat ze hebben. Wat het nummer nog even wat extra power geeft is het gitaar duel dat gaande is. Overigens neemt het nummer wel wat interessante wendingen.

Voor mensen die opzoek zijn naar nieuwere bandjes in het straatje van thrash/heavy/speed en punk zijn ze zeker een aanrader. Toch lijkt het op sommige punten ontzettend op Evil Invaders. Op het begin van het album was er nog meer punk maar langzamerhand verdween het eruit. In mijn mening is daarom de eerste helft een stuk sterker dan de tweede helft. Ook omdat ze meer een eigen sound hadden en wat unieks deden met die punk vipe er doorheen. Toch zijn de nummers op By Ancient Force niet heel erg vernieuwend. Als je het album luistert denk je achteraf wel van wat stond er überhaupt op. In andere woorden het album blijft niet echt hangen. Muzikaal zit het echter erg goed in elkaar. Maar toch voelde het op sommige momenten niet af. Conclusie is dat het een prima album is maar er het zeker niet iets nieuws is.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén