White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Joe Bonamassa – Time Clocks

Leestijd: 2 minuten

Joe Bonamassa zal nooit beticht kunnen worden van stilzitten. Deze muzikale veelvraat zag net voor de zomer het livealbum Now Serving: Royal Tea Live From The Ryman uitkomen. Daar stond de langspeler Royal Tea uit 2020 centraal. Dat studioalbum krijgt nu al een opvolger. Net als zijn voorganger komt Time Clocks van Joe Bonamassa uit via Provogue Records.

Joe Bonamassa

Al jaren is hij het eigentijdse gezicht dat de door blues beïnvloede rock, of andersom, hooguit. Zijn gitaarspel en zijn songwriting, waarbij hij de rol als verteller van verhalen perfect aanneemt, staan buiten kijf, terwijl zijn live shows ook louter met lof toegezongen worden. Op die manier heeft hij ook een zeer breed publiek weten te bereiken.

Time Clocks

De nieuwe plaat is opgenomen in New York met wederom een mooi keurkorps aan muzikanten om hem heen. Joe Bonamassa heeft op deze nieuwe plaat tien tracks voor de luisteraar in petto. Drie daarvan duren langer dan zeven minuten, terwijl er ook nog een drietal de grens van de zes minuten met gemak passeren.

Nadat de intro ‘Pilgrimage’ de plaat wat mystiek heeft ingeleid, volgt met ‘Notches’ direct een track waarmee hij de fans zal inpakken. Hier laat Bonamassa wederom zien dat zijn getalenteerde gitaarspel prima in dienst kan staan van het liedje. Het bluesy karakter, dat ook in ‘The Heart That Never Waits’ duidelijk aanwezig is, wordt in titeltrack ‘Time Clocks’ achtergelaten. Daar lijkt Joe Bonamassa zelfs een middenpad te bewandelen waar aan de ene zijde de ballades van Bon Jovi en aan de andere kant Bruce Springsteen toekijken. Een sterk staaltje!

Variatie genoeg

Naast het spelen met de sferen in de nummers, weet Joe Bonamassa ook goed de kracht van het tempo te benutten. Hij durft dit ook te laten vieren, waardoor er een krachtige ballade als ‘Mind’s Eye’ een mogelijk tot zelfreflectie geeft. ‘Curtain Call’, wat de langste track op Time Closks is, laat horen dat men ook middels het gitaarspel de sferen van het Midden-Oosten aankan doen. Middels dit soort elementen weet Joe Bonamassa het thema van de wereldreiziger ook muzikaal goed te onderstrepen.

Joe Bonamassa heeft met Time Clocks wederom een ijzersterke plaat afgeleverd. Ondanks dat dit iets is wat men al jaren gewend is van deze Amerikaan, geldt dat het nog steeds bijzonder is om zo constant op dit buitengewone niveau te acteren.

Joe Bonamassa - Time Clocks

Tracklist Time Clocks

  1. Pilgrimage
  2. Notches
  3. The Heart That Never Waits
  4. Time Clocks
  5. Questions And Answers
  6. Mind’s Eye
  7. Curtain Call
  8. The Loyal Kind
  9. Hanging On A Loser
  10. Known Unknown

JOE BONAMASSA ONLINE

Website
Facebook
Twitter
Instagram

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén