White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Mass Worship – Portal Tombs

Leestijd: 2 minuten

Vanaf de eerste tellen is het duidelijk dat er een monster van een sound te wachten staat. Mass Worship windt er dan ook geen doekjes om: de metalhead zal platgewalst worden. Die eerste tellen behoren tot de nieuwe plaat van Mass Worship, die Portal Tombs heet. Dat album verschijnt via Century Media.

Mass  Worship

Als Mass Worship niet direct een belletje doet rinkelen, is dat niet gek. De band is nog niet zo lang actief in het brute wereldje van de metal. De groep bracht in 2019 pas haar eerste release uit. Dat album heette simpelweg Mass Worship en zorgde dat deze Zweedse band zich in de kijker speelde.

Portal Tombs

Op de nieuwe plaat staan negen tracks. Die openen heel massief en dat is ook waar Mass Worship voor staat. De band walst alles plat, maar durft zo hier en daar wel een tokkelende, cleane gitaar wat rust te laten brengen. ‘Orcus Mouth’ is daar een goed voorbeeld van. Overigens krijgt Mass Worship in dat nummer nog hoog bezoek. Jonas Renkse, van Bloodbath en Katatonia, neemt de cleane vocalen voor zijn rekening, terwijl Jonas Stålhammer van At The Gates de gitaarsolo komt spelen. ‘Unholy Mass’, waarbij de vocalen pas tegen het eind hun intrede doen, laat Mass Worship ook muzikaal aansluiten bij die laatst genoemde band. Pas in de laatste tonen schiet men weer naar de vroegere Mastodon.

Zwaar

Die laatste referentie is voor een groot deel van de plaat het best. De zware, meedogenloze sound is echter niet zo afwisselend als bij die Amerikaanse band. ‘Specular Void’, ‘Portal Tombs’ en ‘Revel In Fear’, welke de eerste drie tracks zijn van de plaat, lijken haast in één flow door te gaan. In dat opzicht gebeurt er meer in ‘Dunes Of Bone’. De breaks die daar worden geplaatst, geven energie aan het geheel. Afsluiter ‘Deliverance’, wat een slepende track is, zorgt er ook voor dat de plaat nog net wat anders afsluit.

Mass Worship heeft met Portal Tombs een krachtige nieuwe plaat gemaakt. Waar de muziek er als veelal meedogenloos hard in knalt, had er hier en daar wel wat meer variatie in mogen zitten.

Mass Worship - Portal Tombs

Tracklist Portal Tombs

  1. Specular Void (5:01)
  2. Portal Tombs (3:21)
  3. Revel in Fear (4:05)
  4. Orcus Mouth (4:56)
  5. Unholy Mass (2:57)
  6. Dunes of Bone (3:25)
  7. Scorched Earth (3:35)
  8. Empyrean Halls (3:40)
  9. Deliverance (7:27)

Mass Worship online

Website
Facebook
Instagram

CENTURY MEDIA ONLINE

Website
Webshop

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén