White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Mayhem – Daemonic Rites

Leestijd: 2 minuten

Daemonic Rites is de nieuwste live-plaat van Mayhem en de zoveelste in de lange geschiedenis van de band. Dit album is voorzien van een professioneel geluid en herbergt 15 nummers (interlude en Silvester Anfang niet meegerekend) die de geschiedenis qua repertoire van de band goed weergeeft.

Het album bestaat eigenlijk uit drie delen. Deel één zijn nummers van albums vanaf het album Wolf’s Lair Abyss (1997), deel twee omvat tracks van De Mysteriis Dom Sathanas (1994) en deel drie bestaat uit nummers van Deathcrush (1987).

Som der nummers

De laatst genoemde twee albums zijn derhalve goed vertegenwoordigd met nummers als Freezing Moon, Pagan Fears, Life Eternal, Buried by Time and Dust, Deathcrush, Chainsaw Gutsfuck, Carnage en Pure Fucking Armageddon. Van Wolf’s Lair Abyss krijgen we Symbols of Bloodswords voorgeschoteld. Van het recente Daemon krijgen we Falsified and Hated, Bad Blood en Malum te horen en natuurlijk mogen de nummers als My Death, To Daimonion en Voces Ab Alta niet ontbreken.

De kritische lezer heeft gelezen dat ondertussen alle 15 tracks bij naam zijn genoemd. De vraag die er nu ontstaat is of dit nummers zijn die jij als luisteraar/fan interessant genoeg vindt om als live versie te gaan beluisteren. Daarnaast kan het geluid wel professioneel zijn opgenomen, maar geeft het ook de sfeer van een live optreden goed weer?

Blindelings aanschaffen?

Het antwoord op het eerste gedeelte van de vraag is dat de nummers op Daemonic Rites prima gekozen zijn, daar het ook de meest sterke tracks van Mayhem zijn die de band de afgelopen 40(!) jaar heeft uitgebracht. Het tweede gedeelte is onderdeel van discussie. Ondanks dat alle instrumenten goed te horen zijn, klinkt het album wat massief. Ik mis de dynamiek in de gitaar riffs en ook de vocalen van Atilla klinken minder angstaanjagend dan op de platen of wanneer je hem live ziet en hoort. Als je vervolgens merkt dat de impact van met name de nummers van ‘De Mysteriis…’minder is, omdat ze wat gejaagd worden gespeeld, luidt het advies om niet blindelings dit product aan te schaffen, maar eerst even te gaan luisteren.

Mayhem - Daemonic Rites

MAYHEM ONLINE

Website
Instagram
Facebook
Twitter

CENTURY MEDIA ONLINE

Website
Webshop

Mike v.G.
Laatste berichten van Mike v.G. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén