White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Ross The Boss – Legacy Of Blood, Fire & Steel

Leestijd: 2 minuten

Ross The Boss is alweer een flink aantal jaar met zijn naar zichzelf genoemde band in de weer. Ondanks wat line-up wisselingen is de band still going strong. Via AFM Records komt er nu een plaat aan, op vinyl, wat wel een nieuwe release is, maar geen nieuwe muziek. Ross The Boss brengt namelijk op die drager Legacy Of Blood, Fire & Steel uit.

Ross The Boss

Ross Friedman, zoals Ross The Boss eigenlijk heet, kent iedereen nog wel van het roemruchte Manowar, voor hen die dat nog kunnen horen. De harder-dan-hard spelende band hield hij echter voor gezien, wat niet betekende dat hij stil is gaan zitten. Naast Ross The Boss heeft hij onder andere ook nog Death Dealer.

Legacy Of Blood, Steel & Fire

Deze ‘nieuwe’ release is dus niet helemaal nieuw. Het is een compilatie van de vier langspelers van Ross The Boss. Om het allemaal nog minder spannend te maken, zijn de twaalf tracks evenredig verdeeld over de studioplaten. Sterker nog, alles staat ook chronologisch op deze uitgave, waarbij zelfs de volgorde van de tracklist van de albums is aangehouden.

Dat betekent dus dat New Metal Leather, de eerste Ross The Boss-plaat, vertegenwoordigd is door achtereenvolgens ‘Blood Of Knives’, ‘I Got The Right’ en het pompende ‘We Will Kill’. Op deze manier zijn ook de tracks van Hailstorm, By Blood Sworn en Born Of Fire gerangschikt.

Legacy Of Blood, Steel & Fire is een compilatie die een mooi beeld geeft van wat Ross The Boss heeft gedaan. Echter, de fans hebben die tracks al en voor de leek is het stiekem wel beter om die vier platen gewoon origineel aan te schaffen.

Ross The Boss - Legacy Of Blood, Fire & Steel

Tracklist Legacy Of Blood, Fire & Steel

 1. Blood of Knives
 2. I Got the Right
 3. We Will Kill
 4. Kingdom Arise
 5. Hailstorm
 6. Great Gods Glorious
 7. By Blood Sworn
 8. This Is Vengeance
 9. We Are the Night
 10. Maiden of Shadows
 11. Born of Fire
 12. Denied by the Cross

Ross The Boss online

Facebook
Instagram
Twitter

AFM RECORDS ONLINE

Website

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén