White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Sonata Arctica – Acoustic Adventures (Volume Two)

Leestijd: 2 minuten

Natuurlijk, Sonata Arctica is een band die geroemd wordt om hun powermetal. De titel van de nieuwe plaat laat al weten dat hier iets anders verwacht kan gaan worden. Dat klopt, want 2022 is het jaar dat Sonata Arctica alles even anders aanpakt. Waar het eerste deel eerder dit jaar verschenen is, komt Sonata Arctica nu met Acoustic Adventures (Volume Two).

Sonata Arctica

Halverwege de jaren ’90 startte de Finse band en al snel verkreeg de groep naam door hun muziek. De stem van Tony Kakko onderscheidde zich van velen in de metal, waardoor de status snel rijzende was. Vanuit die tijd is naast Kakko alleen drummer Tommy Portimo nog in de line-up.

Ondanks de wisselingen in de loop der jaren, heeft Sonata Arctica haar mannetje altijd wel gestaan. Dat bleek ook in 2019, toen Talviyö uit kwam. Die plaat is tot op de dag van vandaag de meest recente studioplaat, als het om echte metalplaten gaat. Dat is namelijk bij dit nieuwe tweeluik van dit jaar niet het geval.

Acoustic Adventures (Volume Two)

Op deze tweede plaat van Acoustic Adventures plukt Sonata Arctica namelijk de vruchten van haar eigen werk. Composities zijn wat veranderd om ze akoestisch voor te schotelen. In enkele gevallen is daarbij het tempo ook aangepast, zodat het in deze setting ook perfect zou klinken.

‘I Have A Right’ lijkt nu een mantra die het positieve langzaam steeds meer door de aderen laat gieren, terwijl ‘Black Sheep’ zelf akoestisch de metal nog hoog heeft zitten. De gitaarpartijen zijn daar nog even vurig als elektrisch, terwijl er ook een mooie rol gepakt wordt door de toetsen. Daarnaast geldt ook dat met bijvoorbeeld ‘FullMoon’ de klassiekers ook niet vergeten worden. In dat kader is ook ‘Victoria’s Secret’, waarmee de plaat afsluit, een track die aangehaald moet worden.

Dit tweede deel van Acoustic Adventures laat horen dat de muzikanten van Sonata Arctica ook in een andere setting het eigen werk kan laten schitteren. Dat alleen al is een klasse die velen niet bezitten. Mooi uitstapje.

Sonata Arctica - Acoustic Adventures Volume Two

Tracklist Acoustic Adventures (Volume Two)

01. I Have A Right
02. Black Sheep
03. Half A Marathon Man
04. Broken
05. Letter To Dana
06. FullMoon
07. Shamandalie
08. San Sebastian
09. Gravenimage
10. Flag In The Ground
11. My Land
12. Victoria‘s Secret

Sonata Arctica online

Website
Facebook
Instagram
Twitter

ATOMIC FIRE RECORDS ONLINE

Website
Facebook
Twitter
Instagram

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén