White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Xentrix – Seven Words

Leestijd: 2 minuten

Als het gaat om thrash metal uit het Verenigd Koninkrijk, dan is Xentrix al snel een naam die boven komt drijven. De band, welke haar oorsprong al in de jaren ’80 vond, heeft nu een nieuwe plaat voor de metalhead in petto. Xentrix komt namelijk met Seven Words, een album dat uitkomt via Listenable.

Xentrix

De band vindt dus haar oorsprong al in de jaren ’80. Toch is Xentrix geen band die nonstop aan het front heeft gestaan. Tweemaal zat er een pauze in hun carrière, maar sinds 2013 is men weer full speed op de weg. Sinds 2017 heeft men in Joe Walsh een nieuwe frontman, welke op Bury The Pain te horen was. Het duo Gasser/Havard zit echter al wel sinds de start in de groep.

Seven Words

De nieuwe plaat, welke niet gelinkt moet worden aan de oude klassieker van Deftones, telt op de cd-versie elf nummers. De overige uitgaves komen met een track minder. Dat komt omdat op de cd-uitgave ‘Billion Dollar Babies’ de plaat afsluit. Jawel, Xentrix gooit er hier op geheel eigen wijze een klassieker van Alice Cooper in.

Xentrix staat natuurlijk bekend om de thrash metal en het is dan ook thrash metal dat op Seven Words de klok slaat. Het gezelschap zet met opener ‘Behind The Walls Of Treachery’ en het daarop volgende ‘Seven Words’ gelijk de toon. Naast de moordende riffs heeft Xentrix ook genoeg ruimte voor pakkende leads, wat in de titeltrack duidelijk wordt. ‘Spit Coin’ laat horen dat ook de melodieuze solo’s niet ontbreken. Dat zijn toch wel elementen die de sound groot maken. ‘Ghost Tape Number 10’ is een goed voorbeeld van dat Xentrix de thrash nog steeds vurig aan de man brengt.

Seven Words laat horen dat Xentrix de zaken goed voor elkaar heeft. De band klinkt van begin tot eind lekker furieus en daarbij is de sound van de plaat lekker. Opzwepend plaatje is dit geworden!

Xentrix - Seven Words

Tracklist Seven Words

1) Behind The Walls Of Treachery
2) Seven Words
3) Spit Coin
4) The Alter of Nothing
5) Everybody Loves You When You’re Dead
6) Reckless With A Smile
7) Ghost Tape Number 10
8) My War
9) Kill And Protect
10) gAnything But The Truth
11) Billion Dollar Babies (Exclusive CD bonus track – Alice Cooper cover)

Xentrix online

Website
Facebook
Instagram

LISTENABLE RECORDS ONLINE

Webshop
Bandcamp

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén