White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Cannabis Corpse + Withered @Little Devil Tilburg

Last minute show! Voor de liefhebbers die Cannabis Corpse en Withered hadden gemist kregen nog één laatste kans om dit spektakel live te ervaren. Eerder speelde ze in januari in de DB’s samen met Grindpad. Omdat dit erg in de smaak viel hadden ze nog één laatste show voor ons in petto in de Little Devil. Benieuwd hoe ze de laatste show van de toer speelde? Lees dan snel verder!

Withered

Voordat de bands begonnen kon je heerlijk aan de bar hangen. Little Devil heeft een zeer gevarieerd aanbod qua drinken en zoals altijd een top sfeer. Na enige vertraging begon de Amerikaanse band Withered te spelen. Je kan ze het beste omschrijven als een blackenend doom/deathmetal bandje. Elk nummer had echt zijn eigen sfeer en er was veel variatie qua genre. Ene moment was het snoeiharde deathmetal maar het andere nummer meer black metal. Op het podium zongen ze met twee man namelijk beide gitaristen. Ze hadden beide hun eigen merkwaardige vocalen waardoor het geheel vrij gevarieerd klonk. De lichten paste vrijwel goed bij de band, het was donker, vrij chaotisch en atmosferisch. In mijn ogen een leuke opener maar door hun combinatie moet je er maar net van houden.

Cannabis Corpse

Cannabis Corpse! Cannabis Corpse is een sideproject van de tweeling Landphil en Hallhammer. Landphil kennen we onder andere van Municipal waste. Maar in plaats van snelle thrashmetal maken ze hier een potje deathmetal. In 2006 richtte de tweeling deze band op. Uiteraard begon het als een grapje. Ze maken een soort van parodie op Cannibal Corpse maar in plaats van hoe mensen bruut vermoord worden gaat het over wiet. Dit zorgt voor hilarische teksten in hoeverre je ze kan verstaan.

Toen ze begonnen te spelen was het licht uiteraard groen en was erg veel rook. Dit bleef de hele set zo, erg origineel en toepasselijk. Ondanks dit de laatste show was van de toer waren ze in een redelijk actieve bui. Ze vonden het super dat er mensen kwamen kijken op een zondagavond maar ze hadden ook commentaar over onze houding. Grootste gedeelte van het publiek was nogal stijfjes. Tussen de nummers door kwamen er veel opmerkingen over wiet te pas en was de sfeer top. Met maar drie man op het podium wisten ze te knallen en los te gaan. Uiteindelijk bij het laatste nummer kwam er een beetje pit in het publiek en was de moshpit geopend. Op verzoek van de fans kregen we nog een nummer te horen waarbij deze fantastische avond tot een einde kwam.

Dit was een zeer verrassende en leuke zondagavond waarbij er uitgebreid werd gedronken en uiteraard geblowd. Volgens Withered en Cannabis Corpse was deze toer geweldig en hebben ze erg genoten.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén