White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Terrorizer + Skeletal Remains + De Profundis @Gebroeders der Nobel Leiden

Terrorizer + Skeletal Remains + De Profundis
Gebroeders der Nobel Leiden
25-01-2019

Op deze winterse dag was het tijd voor een goed potje death metal in gebroeders der nobel.

De Profundis

De profundis is een band die zich veel heeft ontwikkeld afgelopen jaren. Ze hebben tot zover al 5 albums uitgebracht.

De show die ze speelde was redelijk afwisselden tussen bombastische stukken en melodieuze stukken. Dit gaf een redelijk mooie sfeer. Enig nadeel was dat tijdens deze show het licht en geluid niet heel fijn stond afgestemd. Het geluid stond erg hard, ook met gehoorbescherming was het gewoon niet fijn. Het licht was tijdens deze show niet al te best geregeld. Het licht was erg chaotisch en vel waardoor je regelmatig verblind werd en er mensen met hun ogen dicht stonden.

Skeletal remains

Een band die pas 3 albums heeft uitgebracht maar wel al op veel plekken heeft opgetreden, van zalen tot festivals door de hele wereld. Onder andere Party San, Brutal Assault, Hellfest en nog meer. Ze toeren regelmatig door Europa, Japan en US. De band weet een old school death metal geluid te produceren zonder dat het klinkt als dat wat een andere band heeft gedaan.

Het optreden was erg interessant, dit keer hadden ze weer een andere drummer bij hun die voorlopig nog met hun mee toert. Ze speelde een mooie setlist waarbij het publiek bijna 90% van de tijd in de pit stond. De band weet goed interactie te maken met het publiek en krijgt ze goed daarin mee. Net zoals bij de vorige band stond het geluid veel te hard afgestemd. Toch was het een goed optreden van de mannen van Skeletal Remains.

Terrorizer

En dan tot slot was het de beurt van terrorizer. Een Amerikaanse death/grindcore band dat opgericht is in 1986. De band is verschillende keren uit elkaar gegaan maar desondanks hebben ze het wel voor elkaar gekregen om een gewaardeerde band te worden in de scene en 4 full-lengt albums uit te brengen.

Om te beginnen stond het geluid een stuk beter dan bij de voorafgaande bands. Je kon goed zien dat deze mannen veel ervaring hebben op het podium. Het is mooi om te zien hoe ze met zijn drieën alles spelen en alles gewoon erg soepel eruit komt. Desondanks ze een paar keer uit elkaar zijn gegaan hebben ze een mooie setlist gespeeld. Het optreden was gewoon top. Ze speelde strak en vol met passie. Wel moesten mensen op een gegeven uitgaan kijken voor de verschillende crowdfsurfers en stagediver die maar bleven komen. Maar het was gewoon een goed optreden.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén