White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

SÖLICITÖR – Sölicitör

Leestijd: 3 minuten

Amerikaanse heavy/speed metal dat is wat vandaag op ons pad terecht komt. Eerder dit jaar was deze EP al uitgebracht. Uiteindelijk hebben ze besloten om een reissue te doen van deze plaat. Sölicitör bestaat uit vier nummers dat bij elkaar voor 17 minuten aan Amerikaanse heavy metal zorgt. Maar er is meer, er staan namelijk ook nog twee demo’s op! De EP Sölicitör komt  25 oktober uit via Gates of Hell records.

De eerste tonen van Sölicitör komen tot leven met het nummer ”Nightstalker”. Er is een korte onheilspellende opening die ineens veranderd in een snel stukje bas en dan zijn ze los. Uiteraard hoor je even in het eerste nummer alle kwaliteiten van de muzikanten en komende de gillende gitaren aan bod. De krachtige heavy metal stem wordt verzorgd door Amy Lee Carlson. Mijn eerste indruk van het nummer is dat het wel een beetje typische heavy/speed is maar op sommige punten wel een unieke sound. Na dit nummer belanden we bij ”Speed Tyrant”. Er worden rustig akkoorden gespeeld maar die worden om de haverklap afgewisseld door snelle technische loops. Een opvallend nummer dat mij echt trekt is ”Vulture Command”. Dit hele nummer zit net wat anders in elkaar wat we tot nu toe hebben gehoord. Je hoort dat het uiteraard bij het album hoort maar er gebeurt gewoon meer.

Op de tweede helft treffen we aan dat de band toch het roer heeft omgegooid. Net zoals voorgaande nummers doen ze het net weer wat anders qua opbouw. Met ”execution Squid” komt de EP Sölicitör tot een einde. Het nummer zelf is variërend en het lijkt wel alsof ze nog één keer willen laten zien wat ze te bieden hebben. Nu gaan we kijken naar de twee demo’s die erop staan. Wat wel opvallend is, is dat de twee demo’s die erop staan eigenlijk gewoon de eerste twee nummers zijn van deze EP. Dus heel speciaal is het niet. Je hoort erg goed dat het een demo is en dat het geluid niet helemaal 100 is. Leuk dat ze het erbij hebben gedaan maar het had niet gehoeven van mij.

Sölicitör is een lekker heavy metal album. Maar heel bijzonder en vernieuwend is het niet. De stem van de zangeres is soms nog wat wennen/inkomen. Wat voor de rest hun wel onderscheid is dat hun riffs en opbouw net wat anders in elkaar zit. Sommige riffs zouden haast op een progressieve album kunnen. Daardoor vind ik dat het meer is dan alleen speed/heavy metal. In conclusie Sölicitör is een prima album dat vernieuwende elementen heeft maar ook momenten waarin het niet heel boeiend is. Voor de fans van heavy metal die houden van een hoge stem kan je hier prima bij terecht. Dit was Sölicitör met Sölicitör

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén