White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Obscura + Fallujah + Allegaeon + First Fragment @Patronaat Haarlem

Obscura + Fallujah + Allegaeon + First Fragment
Patronaat Haarlem
3-02-201

Op deze zondag avond had Patronaat Haarlem een aantal mooie bands bij elkaar gezet voor een muzikale afsluiter van het weekend. Deze bands toeren samen en zetten een potje goede technical death metal neer voor de liefhebbers. Voorafgaand deze avond waren er ook een aantal bands te zien in Gebroeders der Nobel, die ook precies aansluiten op dit concert. Dit werd ook zeker gecombineerd door verschillende metalheads.

First Fragment

Het concert begon met de band First Fragment een Canadese band. First Fragment is een technical death metal band met 1 full-lenght album, namelijk ”Dasein” uit 2016. Ze begonnen het optreden met Le sermint de tsion, dat is het eerste nummer van het album ”Dasein”. Het is een goede opener en je wordt meteen aangetrokken door de instrumentele stukken die goed in elkaar zitten. De band bestaat uit een aantal zeer getalenteerde muzikanten. De riffs die gespeeld worden zitten technische goed en strak in elkaar. Het solo werk is een wisselwerking tussen de 2 gitaristen die op het podium staan. De drums van de band vallen ook erg op, het is snel, afwisselend en gespeeld alsof het geen moeite kost. Instrumentaal zit deze band goed in elkaar, de nummers die ze maken en spelen zijn technisch en lastig. De zanger maakt het zichzelf het makkelijkste af in deze band. Jammer genoeg stond de zang niet goed afgesteld en viel de zang zo nu en dan ook helemaal weg. Instrumentaal valt er niks op te merken op dit optreden, wel op de zang.

Allegaeon

Allegaeon is een technical melodic death metal band uit Amerika. Deze band brengt dit jaar een nieuw album uit namelijk ”Apoptosis” die officieel uitkomt 19 april. Ze gaven ons al een voorproefje in dit gloednieuwe album van hun. Ze vergeten natuurlijk niet het materiaal van voorafgaande albums die ze hebben uitgebracht. De show werd dusdanig afgewisseld met oude en nieuwe nummers waardoor het interessant bleef voor het publiek. Ze zijn dit jaar flink op dreef, nieuw album, Europese tour en ze staan ook dit jaar op Forta Rock! De riffs die ze spelen bij deze band hebben een grotere rol dan de solo’s. Ze staan erg energiek op het podium. Met nadruk op de zanger die uitbundig probeert het publiek zoveel mogelijk mee te krijgen met de muziek. De band is al wel een poosje bezig maar ze beginnen steeds bekender te worden in de technical death metal scene.

Fallujah

En dan krijgen we de een-na-laatste band van deze tot nu toe goede en strakke avond in het Patronaat. Fallujah is een Amerikaanse band uit Californië. Echter spreken verschillende mensen de naam verkeerd uit want blijkbaar spreek je het uit als fuh-loo-juh. Net zoals voorafgaande bands brengt Allegaeon een nieuw album uit dat 15 maart te verkrijgen valt. Het album heet ”Undying Light”. Het album wordt uitgebracht door Nuclear blast, dus we zijn benieuwd wat dit album allemaal gaat worden. Ook omdat de band alweer een nieuwe zanger in dienst heeft. Je merkt toch dat de band redelijk is veranderd sinds ze een nieuwe zanger hebben. Er is bij deze show weinig sprake van een sfeervolle show en een mooie atmosfeer, die er zeker wel was bij voorafgaande bands. Toen ze uiteindelijk oudere nummers gingen spelen kwam er een betere en mooiere sfeer omhoog die we bij de voorafgaande nummers van hun hebben gemist. Desondanks is het wel een strak optreden die ze hebben neergezet.

Obscura

En dan eindelijk was het tijd voor de geniale Obscura. Een band die erg goed gaat afgelopen jaren en altijd prachtige shows neerzet. Obscura is een Duitse progressive/technical death metal band dat sinds 2002 bezig is, en ondertussen al 5 albums heeft uitgebracht. De show van hun was spectaculair, het licht en geluid was tot in de puntjes verzorgt. Vooral de lichtshow die ze hadden was echt een aanvulling op hun show, en dat zorgde dusdanig voor een mooie sfeervolle atmosfeer. Dit maakte niet alleen de show leuk om naar te luisteren maar ook om naar te kijken. Afgelopen jaar hebben ze een album uitgebracht die erg goed in de smaak valt bij de fans. Het album heet ”Diluvium”, en ze laten verschillende nummers van deze plaat naar bovenkomen. Ze staan op het podium met een redelijke nieuwe line-up, ze hebben in de afgelopen jaren veel muzikanten versleten. Maar deze nieuwe line-up is zeker interessant om te zien en zorgt voor een goed potje technical death metal.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén